Nu taber Brøndby også på hjemmebane

Bundholdet AGF sled og slæbte på Brøndby Stadion, hvilket - i overtiden - resulterede i Mike Tullbergs matchvindermål. Brøndbys er i spillemæssig krise, pointmæssig krise og så videre.

AGFs tilhængere kan næppe tro deres egne øjne efter Mike Tullbergs (nr. fem fra venstre i nedre højre hjørne) fantastiske sejrsmål i overtiden på Brøndby Stadion. AGFs første sæsonsejr var i hus. Og festen kunne begynde. Foto: Thorkild Amdi Fold sammen
Læs mere

Hvordan er det nu, historien er? Går den ikke på, at de blå-gule ikke kan vinde i Jylland men ordner paragrafferne hjemme på Brøndby Stadion? Tjo, noget i det retning.

Og så alligevel ikke.

For bundholdet AGF lykkedes i aftes at vinde sæsonens første sejr med 1-0 på Vestegnen foran 13.534 tilskuere, hvilket resultat mest af alt udstiller Brøndby, Bjerregaard og Bjerregaards totale krise.

Hvor første halvleg af 1-1-mandagskampen i Viborg lynhurtigt skrev sig ind i fodboldhistorien som dårligste Brøndby-præstation overværet af nærværende signatur, var den indledende fase i Brøndby kontra AGF ret beset det, enhver vil kalde stor langgaber af rang.

Snork, snork og klask på kinden, for et eller andet skal der jo skrives.

AGFs kombinationsspil var eksempelvis ikke-eksisterende, og typer a la tankangriber Mike Tullberg og højreback Ulrik Lindkvist lignede poder på grønt glatis.

Om så dommeren havde foræret dem badebolde eller balloner, er det svært at tro, at netop de to kunne have gjort en forskel.

Og hvad med hjemmeholdets Peter Madsen, der i selskab med Morten »Duncan« Rasmussen startede helt fremme i træner Tom Køhlerts nye, gamle 4-4-2-system med forskydninger? Uha uha, Madsen viste atter ikke klassen, som en formiddagsavis ellers bad så inderligt om inden første fløjt.

Brøndby som helhed kan ej heller undskylde sig med, at midtbanespiller Kim Daugaard måtte udgå allerede i kampens 10. minut. Martin Retov kom ind og viste, at han stadig ønsker at gøre en smule forskel på Vestegnen.

Om end opgaven »at-løfte-det-generelle-niveau-på-grønsværen« var umenneskelig for Retov, selv for to styk Ronaldinho.

Således nedslået startede anden omgang næsten i samme leje, og AGF blev endda ved med at producere hjørnespark.

Morten »Duncan« Rasmussen fremprovokerede dog opgørets hidtil største chance i det 51. minut.

Vennen, Steffen Rasmussen i AGF-målet, parerede imidlertid særdeles kvikt bolden væk fra farezonen.

Ligesom Brøndbys Stephan Andersen var aldeles vågen ti minutter senere, hvor Århus-anfører Peter Graulund ikke overraskende missede muligheden for at se sit navn blinke på scoringstavlen.

På forhånd, altså inden kampstart, var hverken Brøndbys udebane- eller jydekompleks i særlig fokus. Snakken gik mest af alt på gisninger om, hvorledes Brøndbys Morten »Duncan« Rasmussen ville tackle det første direkte møde med sin gamle hjerteklub, AGF en konfrontation, der forløb uden dramatik og nerve.

I lighed med selve 0-0-kampen. Eller hov, 0-1-kampen.

Tankangriber Mike Tullberg, ja ham den elendige fra første halvleg, scorede nemlig på saksespark!!! i overtiden.