Nu starter ishockeykrigen

Aalborg Pirates' Matt Pope, tv., bliver bremset af Sønderjyskes back, Daniel Galbraith, i den fjerde semifinalekamp. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sønderjyske tager gerne rollen som underdog i ishockey-finalen mod Herning Blue Fox.

Af de seks kampe mellem de to hold i denne sæson - de fem i grundserien plus pokalfinalen - har rævene vundet ikke færre end fem. En statistik, der kan få stor betydning på det mentale plan.

- Nu starter 'krigen'. Selv om vi har vundet grundserien, kan man ikke betragte os som favoritter, siger Sønderjyskes canadiske cheftræner, Dan Ceman.

- Vi kom ud på hælene i aften, men spillede os op og viste i de sidste to perioder dét spil, jeg gerne vil se i finalen.

De forsvarende mestre behøvede kun fire kampe for at lukke og slukke i semifinaleserien mod Aalborg Pirates.

Den sidste kamp blev afgjort inden for de første ti minutter af tredje periode med tre mål på tre store fejl af piraterne.

Den første allerede efter ti sekunder. Den anden efter godt to minutter. Og den tredje midt i tredje periode.

Sønderjyskes sportschef, Søren Stockfisch, havde denne bemærkning:

- Vi startede playoff med otte hold, så var der fire, og nu er der to tilbage. Vi klager ikke.

Det vigtigste sønderjyske mål blev scoret af backen Anders Overmark til 1-1 to minutter inden anden periodes slutsignal.

Han hamrede pucken i kassen fra blue line og scorede sæsonens tredje mål i 49 ligakampe og det første i playoff siden 2010 i Herning-tiden.

Når Sønderjyske på fredag tager imod Herning Blue Fox i den første finalekamp, er statistikken i midtjysk favør, men det generer ikke Anders Overmark.

- Ét er grundspillet, noget andet er playoff, siger han.

Aalborg Pirates spillede en stor første periode med en vilje og en disciplin, man ikke har set længe, og piraterne kunne nemt have ført med mere end det ene mål, Steffen Klarskov scorede efter 18 minutter.

Han blev spillet fri på red line, skøjtede ind i den sønderjyskes zone med fuld fart og skød højt og præcist forbi hovedet på Alfie Michaud.

Aalborg-forwarden Christian Nordentoft erkender, at det var ned ad bakke efter Sønderjyskes mål efter ti sekunder i tredje periode.

- Vi kæmpede røven ud af bukserne i starten, men mod Sønderjyske bliver personlige fejl straffet prompte. Ikke for at genere et hold som Rødovre, hvor man lettere kan lave fejl, uden det koster noget. Mod Sønderjyske er det dyrt, siger han.

- Jeg er skuffet over semifinalerne. Vi spillede klart under niveau.

4-2 sejren i kamp nummer fire mod Frederikshavn White Hawks var Herning Blue Fox' ottende sejr i træk i playoff og understreger rævenes stabilitet og kasse.

Branislav Rehus, Joachim Linnet og Emil Grandal bragte midtjyderne på 3-0, og så skulle man tro, at den potte var ude.

Men to mål af vendelboerne lagde op til en intens afslutning, og festen var først forbi, da Lasse Lassen for anden kamp i træk scorede i tomt mål i de døende sekunder.

- Vi var ikke aggressive nok og forcerede først, da vi kom bagud 0-3, siger White Hawks' cheftræner, Lasse Ivarsson.

Metal Ligaen, semifinaler, 4. kampAalborg Pirates-Sønderjyske 1-4 (1-0, 0-1, 0-3)Sønderjyske i finalen med 4-0 i kampeFrederikshavn White Hawks-Herning Blue Fox 2-4 (0-1, 0-1, 2-2)Herning i finalen med 4-0 i kampe