Nu ligner det afrikansk modstander i første knald eller fald-kamp

Egypterne er Danmarks mest sandsynlige modstander i ottendedelsfinalen. Fold sammen
Læs mere

Danmark levede op til favoritværdigheden og slog torsdag aften Rusland 31-28. Dermed kan danskerne gå ind til den sidste kamp mod Polen lørdag aften med bevidstheden om, at det er nok at spille uafgjort mod polakkerne, hvis Danmark skal sikre sig andenpladsen i gruppe D.

Danmark har nemlig en bedre målforskel end Polen, +23 mod +18, og dermed skal der et dansk nederlag til, før danskerne glider ned på tredjepladsen.

Og forudsat at Danmark snupper andenpladsen, så er der udsigt til et møde med Egypten i ottendedelsfinalen.

Egypterne ligger aktuelt nummer tre i pulje C, og nordafrikanerne møder i den sidste kamp Island, som lige nu ligger nummer fire. I den anden interessante kamp i den pulje mødes Sverige og Frankrig, der aktuelt slås om førstepladsen.

Baseret på de foreløbige resultater er Egypten favorit til at slå Island i den sidste indledende runde, men hvis islændingene overrasker og vinder kampen, så overhaler de egypterne og snupper i stedet tredjepladsen. Modsat kan Egypten også ende med at avancere til andenpladsen, hvis Frankrig slår Sverige, og egypterne samtidig slår Island så stort, at man får en bedre målforskel end svenskerne, da det indbyrdes opgør mellem Sverige og Egypten torsdag aften endte uafgjort 25-25. Lige nu har svenskerne plus 30, mens egypterne har plus 13, så der skal et stort svensk nederlag og ditto egyptisk sejr til, før de to hold eventuelt bytter pladser. Egypterne kan ikke gå forbi Frankrig, da man tabte 24-28 til franskmandene i tirsdags og maksimalt kan opnå det samme pointtal.

Summa summarum er Egypten den mest sandsynlige modstander, hvis danskerne holder fast i andenpladsen.

»Egypten kan vise sig, at være et vanskeligt hold at slå. Et atypisk hold, som virkelig går til dem,« sagde Henrik Møllgaard ved pressemødet fredag morgen dansk tid..

Men hvis Danmark taber til Polen, ender vi i stedet på en tredjeplads, og her er det i stedet formentlig enten Sverige eller Frankrig, der venter alt afhængig af deres indbyrdes kamp.

Et møde med franskmændene vil være en gentagelse af sidste års EM-finale, hvor Danmark som bekendt blev kørt midt over og tabte 32-41. Gallerne er heller ikke ligefrem landstræner Gudmundur Gudmundssons ønskemodstander.

»Vi vil helst ikke møde dem, men kommer Frankrig, så kommer de,« konstaterede Danmarks islandske landstræner stoisk ved fredagens pressemøde.

Forudset at Danmark lever op til forhåbningerne og slår først Polen og siden Egypten, bliver det formentlig Spanien, der venter i kvartfinalen.