Nu kommer der afklaring om dansk basket-talents mystisk død

På mandag vil det blive afgjort, hvad den 20-årige danske basketballspiller Rasmus Glarbjerg Larsen døde af, efter han blev fundet livløs i sit hjem. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mystikken om den danske basketballspiller Rasmus Glarbjerg Larsens død bliver afklaret på mandag. Her kommer resultaterne af danskerens obduktion, som blev foretaget torsdag.

Rasmus Glarbjerg Larsen nåede blot at blive 20 år. Han blev onsdag aften fundet livløs i sit hjem den belgiske by Jumet. Danskeren var ikke dukket op til et holdmøde i sin klub Proximus Spirou, og derfor var der sendt personale forbi hans lejlighed, som fandt ham i sin seng.

Den danske basketballspiller var spået en stor karriere og var på randen til at tage det store spring til NBA. Som den første dansker nogensinde.

Udover mindre skader i skulderen og knæet har den danske basketspiller ifølge klubbens sportsdirektør Giovanni Bozzi ikke fejlet noget. Derfor vækker dødsfaldet stor undren i klubben.

»Han var mentalt ovenpå igen efter sine skader, og han var meldt klar til kamp, så vi undrer os virkelig over, hvad der er sket,« siger Giovanni Bozzi til BT.

Ifølge Giovanni Bozzi går der rygter om, at Rasmus Glarbjerg Larsen døde af et hjertestop. Men klubben afventer resultatet af obduktionen.

»Lige nu ved vi ikke noget om dødsårsagen. Men han blev obduceret i går (torsdag red.), og vi regner med, at resultatet kommer på mandag,« fortæller sportsdirektøren i Proximus Spirou.

 

Den belgiske basketballklub spiller i aften deres første semifinale på udebane mod Oostende. En kamp som Rasmus Glarbjerg Larsens forældre har bestemt skal spilles, fordi det var, hvad den unge dansker ville have ønsket. Før kampen vil der blive afholdt et minuts stilhed.

 

På søndag vil andet opgør i semifinaleserien blive spillet på Proximus Spirous hjemmebane. Til opgøret har fanklubben forberedt en tifo prydet med et billede af Rasmus Glarbjerg Larsen.

Her kan du se nogle højdepunkter af Rasmus Glarbjerg Larsens tid i Proximus Spirou. Det er klubben selv, der har lagt videoen ud, efter danskerens død.