Nu klasker Kessler og Calzaghe

Både Mogens Palle og manager Frank Warren bekræfter at være en blækklat fra et VM-opgør i Cardiff den 3. november.

Efter mange tilløb synes der nu at være enighed mellem parterne om, hvor og hvornår braget mellem Kessler og Calzaghe skal bokses. Foto: Claus Bech Andersen Fold sammen
Læs mere

Den danske bokseverdensmester Mikkel Kessler kan godt snøre løbeskoene og gøre handskerne klar til fire måneders knivskarp træning. For hvis man skal tro den walisiske verdensmester Joe Calzaghes manager Frank Warren, er parterne efter månedlange tovtrækkerier så tæt på at nå til enighed om betingelserne for en storkamp, som tænkes kan.

»Der er kun et par løse ender at knytte, men alle de større forhindringer er overstået. Og vigtigst af alt er jeg nået til enighed med Kesslers bagland om at komme til Cardiff den 3. november,« skriver Warren således i sin klumme i lørdagens udgave af den engelske proletaravis The Sun.

Promotor Mogens Palle bekræfter, at han og Warren nu er så tæt på enighed, at der kun er formaliteter, som skal forhandles færdige.

»Faktum er, at kampen ikke er definitivt på plads, før vi har underskrevet kontrakten, men det er småting, vi mangler at tale igennem. Det er glædeligt, at Frank Warren nu selv er så sikker på, at dette brag af en VM-kamp mellem Mikkel og Calzaghe er hjemme, og at han tør gå ud og annoncere den i Englands største avis,« siger Mogens Palle.

Kampen mellem den danske WBA- og WBC-verdensmester og den walisiske fighter er oppe i boksesportens højeste sfære. Kessler og Calzaghe kan således se frem til at skulle optræde for rundt regnet 60.000 tilskuere på Millenium Stadium i Cardiff, hvilket vil give de to boksende verdensnavne en rekordhøj hyre for ulejligheden.

Showtime
De oprindelige planer lød på en kamp allerede i september, men den amerikanske TV-kanal HBO kunne ikke nå til enighed med Warren om de økonomiske betingelser. Derfor er tv-kanalen Showtime nu kommet i spil med et tilbud om en kontrakt til Joe Calzaghe, der gælder for to kampe. Derfor har de respektive lejre sonderet terminen for andre mulige datoer med potentiel kampdag i begyndelsen af november.

»For mig er der tale om den allerstørste kamp, bokseverdenen netop nu kan mønstre. Det er også derfor, jeg selv har kæmpet meget hårdt for at gennemtrumfe den efter problemer med amerikansk tv, der har tvunget os til at udskyde kampen seks uger fra 22. september til 3. november,« fortæller Mogens Palle på teamets hjemmeside.

Mikkel Kessler var ikke til at træffe i går eftermiddag. Men hans nære ven og følgesvend Simon Lundt Hansen lod vide, at den danske supermellemvægter er lettet over at være kommet så tæt på karrierens mest betydende og indbringende kassekamp.

»Vi vidste godt, at det var tæt på, men det er virkelig rart at få endeligt bekræftet. Nu skal vi bare lige have de sidste formaliteter på plads, så forberedelserne kan gå i gang.«