Nu kan roerne tage over

Efter en længere periode med en del fokus på årets dårlige præstationer, er scenen ved at være fri til navne som især Mads Rasmussen og Rasmus Qvist.

Det har for længst været kendt af alle, at 2007 generelt har været et ret dårligt sportsår for Danmark, internationalt set. Men indtil videre har det primært betydet, at der har været en del fokus på de områder, hvor Danmark ikke har levet op til forventningerne. Endnu har der rundt om i landet ikke været så megen snak om dem, der trods alt har klaret sig godt, men det kommer der den kommende tid, og det vil for mange blive en åbning til en nærmest »ny verden«.

Eksempelvis er roerne Mads Rasmussen og Rasmus Qvist et godt bud på »Årets Idrætsnavn«, som kåres af Danmarks Idræts-Forbund - og Jyllands-Posten. De vandt tidligere i år godt nok VM-guld i letvægtsdobbeltsculleren, for andet år i træk, men i de senere år har VM i roning ikke haft den helt store bevågenhed herhjemme, og på det tidspunkt vidste man heller ikke, at den præstation ville ende med at blive en af årets klart største danske sportspræstationer.

Men det endte den altså med at blive, Især fordi de samtidig endte som Danmarks eneste guldvindere i en OL-disciplin. Og det er netop OL-relationen, der gør, at Mads Rasmussen og Rasmus Qvist kan blive meget større i den kommende tid. For i modsætning til en guldmedalje ved VM i roning, er en guldmedalje ved OL meget, meget stor folkeligt set.

P.t. er de faktisk Danmarks eneste favorit til en førsteplads ved Legene i Beijing. Det faktum er dog ikke gået op for så mange danskere endnu, men vil det i høj grad, hvis de bliver »Årets Idrætsnavn«.

Her de andre nominerede speedway-verdensmesteren Nicki Pedersen og bronzevinderne fra VM i herrehåndbold, og for dem vil det slet ikke have samme betydning at blive kåret, idet der er tale om veletablerede navne i den danske offentlighed, hvilket Mads Rasmussen og Rasmus Qvist er meget langt fra at være.

Således er der mange, selv ret sportsinteresserede, der ikke kan huske, hvad de præcis hedder, og som med sikkerhed ikke kan genkende dem - hvis de eksempelvis mødte dem på gaden.

»Årets Idrætsnavn« kåres ved DRs Sportsshow dem 5. januar, hvor de to roere også kan ende med at få B.T.s Guld, som ligeledes er en kåring af årets danske idrætsnavn.

Til gengæld ender de næppe helt i toppen af Berlingske Tidendes top 100-liste over de største danske sportsprofiler, som vi bringer i dagene op til jul.

For udover sportslige resultater tæller flere andre ting jo også, når det handler om at være en stor profil. Eksempelvis skal man være meget kendt.

Men ender Rasmus Qvist og Mads Rasmussen som guldmedaljevindere ved OL, skal de nok komme meget højt op på listen næste år.