Nu åbner Contador op efter Riis' afsked: Vi vil stadig have et fantastisk forhold

Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Der har været stille om Alberto Contador, siden BT for lidt over en uge siden kunne afsløre, at Bjarne Riis var blevet suspenderet fra sin stilling som team manager på Tinkoff-Saxo. Flere gange har den lille spanier og hans repræsentanter afvist at udtale sig om situationen på det tidligere danske cykelhold. Men nu åbner den lille spanier en smule op.

Flere cykeleksperter har, siden Bjarne Riis' afsked blev offentliggjort i søndags, peget på, at Alberto Contador er en af de ryttere, der bliver ramt hårdest af danskerens farvel til Tinkoff-Saxo. Contador siges at have et tæt forhold til Riis - og et mildt sagt meget turbulent forhold til teamejer Oleg Tinkov, der på de sociale medier flere gange har langet ud efter den tidligere Tour-vinder.

Alberto Contador understreger, at han ikke ved, hvad der er op og ned i sagen, men at han ikke har tænkt sig at droppe kontakten til Riis.

»Jeg har set, at de blevet enige om en aftale, men jeg ved ikke, hvad der ligger bag. Riis har været en meget vigtig person i min karriere - og selvom han ikke fortsætter, vil mit forhold til ham stadig være fantastisk,« siger han til det spanske medie EFE.

Alberto Contador fortæller også, at hans ambitioner ikke har ændret sig, selvom han nu ikke længere kan have Bjarne Riis ved sin side. Contador tror stadig fuldt og fast på, at han både kan vinde Giro d'Italia og Tour de France.

»Der er mange, der ikke tror, det er muligt. Men jeg tror på det. Jeg vil forsøge, og det er min udfordring i denne sæson,« siger han.

Det var Bjarne Riis, der i 2011 hentede Alberto Contador til det daværende Saxo Bank-SunGard.