Nostalgien skal på banen

Cheflandstræner Steen Pedersen mener man burde begynde at arrangere nogle kampe mellem fortidens store stjerner. Akkurat som det sker i tennis.

Morten Frost var i mange år Danmarks største badmintonnavn, og han har fortsat status som en af alle tiders bedste spillere i verden. På billedet ses han i aktion i 1979. VM vandt han dog aldrig, men det blev til sølv i både 1985 og 1987. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Lagegaard

I tennis er det helt almindeligt at opleve nogle af fortidens store stjerner tørne sammen. Som da eksempelvis John McEnroe og Bjørg Borg for nyligt mødte hinanden i opsvisningsturneringen Legends Live i K.B. Hallen på Frederiksberg.

Den slags showkampe burde man også kunne opleve i badminton. Det mener den danske chef-landstræner Steen Pedersen, der synes, at Copenhagen Masters, der frem til og med i dag spilles på Frederiksberg, ville have været en oplagt mulighed til at lancere idéen. Ikke mindst fordi årets turnering ikke har budt på nogen store udenlandske navne.

»Jeg har foreslået, at man eksempelvis kunne afvikle en kamp mellem Morten Frost og Misbun Sidek,« siger Steen Pedersen, som er overbevist om, at en sådan en kamp mellem tidligere stjerner ville være noget mere attraktiv for publikum og TV-seere end nogle af de kampe, der er blevet spillet i dette års Masters-udgave.

Steen Pedersen mener også, der kunne være tale om andre spillere, »men de to ville være i stand til at spille,« siger Steen Pedersen med henvisning til, at Morten Frost og Misbun Sidek begge fortsat holder sig i form.

Mødtes i finale
Morten Frost er i dag 49 år og ansat som sportschef i Team Århus, mens den to år yngre Misbun Sidek er træner for det malaysiske landshold. De to mødtes blandt andet i All England-finalen i 1986, hvor Morten Frost opnåede en af sin fire triumfer i turneringen.

Brian Moesgaard er arrangementschef i Danmarks Badminton Forbund, og han er ikke helt afvisende overfor idéen.

»Men det er ikke noget, vi har drøftet seriøst - endnu,« siger Brian Moesgaard.

Han kan godt se, at det for mange sikkert vil være spændende at opleve spillere som de to nævnte, der tilhører den tid, hvor de bedste asiatiske spillere var langt mere kendte end nutidens topspillere fra Østen. Eksempelvis klinger et navn som Lim Swie King fra Indonesien mere velkendt i manges ører end stort set alle nutidens bedste udenlandske spillere i verden. I hvert fald hvis man er omkring 35 år eller ældre.

Roadshow
Men Brian Moesgaard mener ikke, at man direkte kan overtage idéen fra tennis:

»For der har de jo sådan et roadshow, som de rejser rundt med.«

Og Bjørn Borg og John McEnroe og Co. tjener mange penge på at spille opvisningsturneringer rundt om i verden.

»Vi forsøgte faktisk også at få noget på benene, da vi skulle arrangere VM i Brøndby-Hallen i 1999. Men dengang lykkedes ikke at få nogen til at stille op,« forklarer Brian Moesgaard, som tror det samme igen kan blive tilfældet.

Måske bliver det lettere om nogle år, vurderer han, hvor spillere som Peter Gade og Kenneth Jonassen pludselig tilhører gruppen forhenværende stjerner.