Norske ishockeyherrer vinder første OL-kamp i 24 år

Norge slog Slovenien med 2-1 og er klar til en OL-kvartfinale mod de russiske ishockeyspillere.

Norge slog Slovenien i ottendedelsfinalen og fejrede sejren på behørig vis. Reuters/Grigory Dukor Fold sammen
Læs mere

De norske ishockeyherrer vandt tirsdag en kamp ved et OL for første gang siden 1994, hvor nordmændene selv var vært for de vinterolympiske lege.

Selv om endnu en sejr var 24 år undervejs, kom den på et belejligt tidspunkt.

OL-formatet for herrerne sikrer nemlig, at alle går videre fra det indledende gruppespil, hvor Norge ellers tabte alle tre gruppekampe.

Uden pres kunne nordmændene derfor skøjte ud på isen for at møde Slovenien i ottendedelsfinalen. Slovenerne slog Slovakiet og USA i gruppespillet, men kunne ikke slå Norge, som vandt 2-1 efter forlænget spilletid.

Alexander Bonsaksen blev den store norske helt med et mål tre minutter inde i forlængelsen.

Med sejren kommer Norge på en meget vanskelig opgave i kvartfinalen, hvor nordmændene skal forsøge at slå de olympiske atleter fra Rusland, der stiller op med et særdeles slagkraftigt hold.

»19 ud af 20 kampe har vi ikke en chance mod sådan et hold, men i morgen (onsdag, red.) kan blive den kamp, hvor vi har en chance. Vi har før chokeret folk,« siger målmand Lars Haugen til VG.

Ud af tirsdagens øvrige knockoutkampe var kampen mellem Tyskland og Schweiz den mest jævnbyrdige. Tyskerne vandt 2-1 efter forlænget spilletid. Tyskerne møder Sverige i kvartfinalen.

Canada skal op mod Finland, som slog Sydkorea 5-2, mens Tjekkiet får fornøjelsen af USA, efter amerikanerne slog Slovakiet 5-1.

/ritzau/