Norsk, tysk og dansk på Frederiksberg allé

Nordmanden Kurt Asle Arvesen vandt i går som den første rytter nogensinde Danmarks største cykelløb for anden gang. Tysk sejr på løbets sidste etape med mål på­Frederiksberg Allé. Men de veloplagte tilskuere var danske.

Post Danmark Rundt sluttede i går i København med opløb på Frederiksberg Allé, hvor københavnerne i stor stil var mødt frem. De kunne se Mark Cavendish fra T-Mobile vinde spurten foran CSCs argentiner Juan José Haedo. Kurt Asle Arvesen fra CSC vandt løbet samlet. Også Matti Breschel fra CSC kom på podiet med en samlet 3. plads. Foto: Kristian Sæderup. Fold sammen
Læs mere

Solskinsvejret og den hyggelige atmosfære, der har præget Post Danmark Rundt, var med til at få hundredvis af tilskuere på gaden på Frederiksberg. Ingen snak om Tour de France og doping folk var mødt op for at hylde cykelsporten og nyde Danmarks største sportsbegivenhed på en søndag, hvor solens stråler ramte de ellers så regnvejrsvante danskere.

Efterhånden som udbrydergruppen og den samlede gruppe nærmede sig Frederiksberg Alle, kom flere og flere mennesker til, som alle ville være en del af den store sportsbegivenhed.

Men det var ikke en udbrydergruppe, de så komme alene i mål.

Det blev hurtigt tydeligt, at de fire ryttere i udbrud ikke kunne holde føringen. Feltet havde besluttet sig og åd sig langsomt ind på dem under de sidste 60 kilometer på Frederiksberg.

Forspringet til udbryderne blev lukket, og på de sidste kilometer til mål kørte rytterne i et opskruet tempo, hvor flere ryttere havde svært ved at hænge på.

Og så sluttede det som så ofte før i Post Danmark Rundt med en massespurt på Frederiksberg Allé. Her var den engelske rytter Mark Cavendish fra Team-Mobile ham, der var så uheldig under Touren den hurtigste.

Kurt Asle Arvesen, som endnu engang har kørt et fantastisk Post Danmark Rundt, var ikke til at hente i den samlede stilling, selvom han kun havde et forspring på 14 sekunder ned til Enrico Gasperotto, der i går sluttede som nummer to på etapen.

Breschels eftermæle
Mens Arvesen var tilfreds med sejren, kunne man se på Matti Breschels velkendte, skæve smil, at han, derimod, ikke var helt tilfreds.

»Jeg er lidt skuffet over min egen præstation jeg ville gerne have kørt en bedre enkeltstart i går.«

Alligevel var Matti Breschel samlet set tilfreds og så da ogsåårets Post Danmark Rundt som et stort personligt gennembrud.

Derfor havde han da heller ingen problemer med at give sin sin holdkammerat Kurt Asle Arvesen et knus, selv om de ikke ragede lige højt i vejret på sejrsskamlen.

Matti Bresche sluttede på løbets tredjeplads og var kun et sekund foran den tidligere vinder af Belgien rundt, Maarten Tjallingii fra Skil Shimano.