Norsk stortalent vist frem i Real Madrid

fbl-esp-cup-atletico-realmadri
Norwegian midfielder Martin Odegaard (C) looks on before the Spanish Copa del Rey (King's Cup) round of 16 first leg football match Club Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on January 7, 2015. AFP PHOTO/ DANI POZO Fold sammen
Læs mere

Torsdag klokken 14.45 blev der endegyldigt sat punktum i transfersagaen om den 16-årige norske fodboldsensation Martin Ødegaard.

For øjnene af hundredevis af journalister og fotografer annoncerede Ødegaard og Real Madrids vicepræsident, Emilio Butragueño, at den norske teenager nu officielt er en 'madridista'.

Handlen har fået massiv omtale i Norge, og over 20 norske journalister havde taget turen fra Oslo, Drammen og Bergen til Madrid for at dække den historiske begivenhed.

Norske VG sendte en times optakt til præsentationen og var selvfølgelig også med direkte, da Martin Ødegaard og Emilio Butragueño badet i kamerablitz vandrede op til podiet i konferencelokalet på Real Madrids træningsanlæg.

Ødegaard bliver den første nordmand og den femte skandinaver, der trækker den klassiske hvide Real-trøje over hovedet. Tidligere har de tre danskere Michael Laudrup, Henning Jensen og Thomas Gravesen samt svenske Agne Simonsson været en del af den spanske konges klub.

»Jeg følte, at dette var det bedste for mig,« svarede Ødegaard kort om sit valg.

Han var jagtet af samtlige storklubber i Europa, og spekulationen om den unge norske landsholdsspillers fremtid har stået på i månedsvis.

De sidste detaljer i aftalen mellem Ødegaards norske klub, Strømsgodset, og Real Madrid blev i øvrigt forhandlet på plads i København mandag og tirsdag.