Norsk skistjerne suspenderes i to måneder i dopingsag

Therese Johaug er i første omgang suspenderet frem til 18. december på grund af positiv dopingprøve.

Therese Johaug var grædefærdig, da hun mødte pressen efter resultatet af hendes dopingprøve blev offentliggjort. Reuters/Ntb Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den norske langrendsstjerne Therese Johaug er i første omgang suspenderet i to måneder på grund af den dopingsag, der har hængt over hendes hoved de seneste uger.

Foreløbig må hun holde sig fra konkurrencer frem til 18. december, imens sagen efterforskes yderligere.

Det oplyser Antidoping Norge til nyhedsbureauet NTB.

Johaug blev testet positiv for stoffet clostebol, som hun skulle have fået fra brug af cremen Trofodermin mod solbrændte læber.

Landsholdslægen Fredrik S. Bendiksen tog ansvaret og forlod sit job, da han hævdede at have givet hende den omtalte creme.

I meddelelsen omkring Johaugs suspendering lægges der dog vægt på, at hun ikke selv kan siges at være helt uskyldig.

- Baggrunden for beslutningen er, at anklagemyndigheden ikke er den opfattelse, at udøveren kan siges at være uden skyld, siger myndighedens leder, Anstein Gjengedal, i en erklæring.

Langrendsløberen er ked af at blive suspenderet, men hun satser stadigvæk på at blive frifundet i sidste ende.

- Jeg tager dette tungt, men jeg forholder mig til det. Nu koncentrerer jeg mig om det, som er vigtigst, at kæmpe for fuld frifindelse.

- Jeg ser frem til en grundig behandling af sagen så hurtigt som muligt, siger Therese Johaug i en pressemeddelelse fra Det Norske Skiforbund ifølge NTB.

Johaugs dopingprøve blev foretaget 16. september i Oslo, efter at hun var vendt hjem fra en træningslejr med landsholdet i italienske Livigno.

Hun fik selv svaret på den afgivne urinprøve 4. oktober, men der gik altså yderligere ni dage, før offentligheden hørte om sagen, der har været dækket massivt i både norske og svenske medier.

Therese Johaug har vundet tre olympiske medaljer - en af hvert metal.

/ritzau/