Norsk skifest i kaos: 16-årig fundet bevidstløs

Det skulle have været en fest med skihop og langrend på legendariske Holmenkollen i Oslo, men det endte i kaos. Igen.

For lørdag var der problemer med fulde mennesker og masseslagsmål i den norske hovedstad, og det fik politiet til at gribe ind.

»Vi fik en melding om, at flere personer sloges. Der blev meldt om op mod 20-30 personer. Da vi ankom, fandt vi en unge person liggende nede, og som antageligt har været bevidstløs,« fortæller operationsleder fra den lokale politi Gjermund Stokkli til VG.

Der skulle være tale om en bare 16-årig dreng, som blev fundet bevidstløs efter masseslagsmålet, skriver VG. Men han er nu tilbage ved bevidsthed og under opsyn af sundhedspersonale.

Imens er politiet relativt talstærkt til stede ved den store skifest i Oslo, hvor stort alkoholindtag blandt gæsterne altså får skylden for de mange uroligheder.

»Hvorfor de slås, ved vi ikke, og foreløbig er ingen pågrebet. Vi er på stedet med patruljer nu for at holde roen. Vi har fået flere meldinger om voldsomt berusede personder, specielt unge,« siger Gjermund Stokkli.

Det er ikke første gang, at den store skifest ved Holmenkollen medfører uroligheder blandt gæsterne. Det skete også sidste år, hvor der var kaotiske tilstande ved festen.

Der var store problemer ved togbanen og masser af slagsmål.

Flere valgte på grund af problemer med togene at gå langs togbanen, men det medførte så i stedet, at syv personer fik skader, da de fik stød.

En kvinde blev alvorligt skadet og fragtet til hospitalet, skrev VG dengang. Og en person var også havnet under et tog på Voksenlia Station. Vedkommende kom alvorligt til skade.

Sidste år rev den store folkemængde også afspærringer ned, og politipatruljerne meldte om agressiv adfærd mod politiet.

Så slemt er det endnu ikke endt i år, men det er altså åbenbart ikke blevet meget bedre. Skiarrangementet i Holmenkollen startede fredag og slutter søndag eftermiddag.