Norsk sejr i nytårsskihoppet

Anders Jacobsen vandt for anden gang nogensinde nytårsskihoppet i Garmisch-Partenkirchen. Fold sammen
Læs mere

Nogle ting hænger bare sammen: Nytårsaften, champagne, fyrværkeri - nytårsdag, tømmermænd og skihop fra Garmisch-Partenkirchen. Således blev sportsåret 2015 også skudt i gang med den traditionelle konkurrence, og i år var vinderen norsk.

Anders Jacobsen, der også havde været bedst i den indledende runde, nåede ud på 136,5 meter i finalerunden, og det var nok til at snuppe sejren fra schweizeren Simon Ammann. Det er anden gang, at Anders Jacobsen vinder konkurrencen i Garmisch-Partenkirchen, der uden tvivl er det skihopstævne, der har størst bevågenhed overhovedet takket være afviklingen på nytårsdag. Han vandt også for to år siden.

»Det var ekstremt vigtigt. Nu kan jeg begynde at grine. Det ar været hårdt arbejde at komme tilbage. Det var magisk. Jeg var klar over, hvad jeg  skulle, så det var sjovt,« sagde Anders Jacobsen umiddelbart efter sejren til NRK.

Han er den anden nordmand nogensinde, der har vundet mere end en gang i Garmisch-Partenkirchen. Jacobsen mangler dog stadig en enkelt sejr i at tangere sin legendariske landsmand, Bjørn Wirkola, der vandt tre år i træk i 1967, 1968 og 1969.