Norsk mester sprinter sig til sejr i Tour-optakt

Den norske mester Edvald Boasson Hagen vandt på fornem vis 4. etape af cykelløbet Critérium du Dauphiné.

Alberto Contador fører cykelløbet Critérium du Dauphiné, men var ikke i nærheden af etapesejren torsdag. Arkivfoto. Scanpix/Lionel Bonaventure
Læs mere
Fold sammen

Det blev nordmanden Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), som var hurtigst i massespurten på 4. etape af cykelløbet Critérium du Dauphiné, som fungerer som optakt til Tour de France.

Den norske mester på landevej susede forbi de øvrige rivaler og snuppede en flot sejr foran Julian Alaphilippe (Etixx-Quick-Step), som blev nummer to, mens Nacer Bouhanni (Cofidis) blev treer.

Den generelt meget flade etape var 176 kilometer lang og strakte sig fra Tain-l'Hermitage til Belley i Frankrig. Og etapen var som skabt til sprinterne.

Alligevel forsøgte tre ryttere sig med et ihærdigt udbrud lige fra start, hvor feltet slet ikke reagerede.

Det var de mindre kendte navne Maxime Bouet (Etixx-Quick-Step), Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe Gobert) og Bryan Nauleau (Direct Energie), som stak afsted og fik over fem minutters forspring.

Feltet kom tættere og tættere på de tre udbrydere til slut, og derfor prøvede Bouet, som er født i målbyen Belley, at køre alene mod mål, men han blev hentet fire kilometer før mål.

Det var faktisk Bouets eget hold, som kørte ham ind, fordi holdet satsede på Alaphilippe i spurten. Bouet tog derfor en føring forrest i feltet, inden han lod sig falde helt udmattet tilbage i feltet.

Alberto Contador (Tinkoff), som har ført løbet fra søndagens indledende bjergprolog og til nu, er fire sekunder foran Chris Froome (Sky) og seks sekunder foran Richie Porte (BMC) i den samlede stilling.

I weekenden skal rytterne på de sidste tre etaper op i bjergene i det franske, og det er her, de store klassementsryttere skal afgøre etapeløbet.

/ritzau/