Norsk avis hylder danske håndboldherrer med danske spalter

Danmarks sejr over Sverige betød, at Norge gik videre ved håndbold-VM. Norsk avis hylder nu danskerne.

Det var ikke kun danskerne, der var glade for Danmarks sejr over Sverige. Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

»Tusind tak, drenge«.

Sådan indleder den norske avis VG sin sportssektion oven på håndboldkampene i mellemrunden ved VM onsdag aften.

Med en sejr på 30-26 over Sverige blev Danmark klar til semifinalen mod Frankrig, men sejren sendte også Norge endegyldigt videre til semifinalen mod Tyskland.

VG har derfor valgt at skrive håndboldspalterne i torsdagens avis på dansk.

»Som tak for hjælpen fra danskerne har vi oversat vores håndboldsider til dansk i dag,« skriver avisen på sin Twitter-profil.

Under overskriften "Norge til VM-semifinale etter danskehjelp" kvitterer norske Aftenposten også for den danske indsats mod Sverige.

Den norske profil Sander Sagosen mener dog, det er helt berettiget, at Norge nu er blandt de sidste fire nationer i turneringen.

»Vi fortjener at spille semifinale. Det håndboldniveau, vi leverer, hører hjemme i det helt ypperste selskab,« siger han ifølge Aftenposten.

»Vi har leveret en stor turnering i mine øjne. Det gik lidt galt i første halvleg mod Danmark, men derudover har vi spillet vældig god håndbold gennem hele turneringen. Vi kan være stolte af vores præstation,« siger Sagosen.

Den tidligere svenske håndboldstjerne Magnus Wislander langer over for Sveriges Radio ud efter den svenske indsats i kampen mod Danmark.

»Vi havde den samme taktik mod Norge og fejlede. Nu gør vi det samme i denne kamp,« siger Magnus Wislander.

»Hvis jeg skal være rigtig grov, skulle jeg sige, at spillerne ikke har levet op til deres niveau. Men trænerpræstationerne kunne også være lidt skarpere,« siger han.

Danmark mødte Norge tidligere i turneringen. Kampen endte med dansk sejr på 30-26, men Norge kan få revanche, hvis begge mandskaber avancerer til søndagens finale.

Begge VM-semifinaler spilles fredag aften i byen Hamburg.

/ritzau/