Norge snød de danske håndboldpiger

Danmark kunne ikke stå distancen mod de rutinerede norske europamestre, som vandt kampen om tredjepladsen ved GF World Cup med 30-28.

Det danske landshold i kvindehåndbold tabte søndag kampen om tredjepladsen ved GF World Cup i Århus. Efter en jævn kamp måtte de unge danskere se sig besejret med cifrene 28-30 af europamestrene fra Norge.

Efter lørdagens semifinale-exit til Frankrig var der dømt spilletid til mange af de uprøvede kræfter. Anfører Rikke Skov og topscorer Ann Grete Nørgaard sad over, og det betød, at angrebet i store dele af kampen havde en gennemsnitsalder på kun lidt over 21 år. I de første 30 minutter fulgte danskerne pænt med, og ved pausen stod der 16-16.

I anden halvleg skruede nordmændene op for effektiviteten, og da de danske skytter blev presset til afslutninger på halve chancer, sikrede gæsterne sig hurtigt et forspring på tre-fire mål. Selvom Danmark fik reduceret til 26-27 ved Mie Augustesen, og Karin Mortensen flere gange pillede glansen af de norske skytter, var det dog ikke nok til at komme tilbage i opgøret.

/ritzau/