Norge har Skandinaviens bedste tennisspiller

Casper Ruud viste sine kvaliteter frem på grus i sidste uge, og det vil han forsøge at gøre igen i denne uge.

Casper Ruud var kun en bold fra at slå Pablo Carreño-Busta og nå frem til finalen i sidste uges grusturnering i Brasilien. Scanpix/J.p. Engelbrecht Fold sammen
Læs mere

Rio de Janeiro. Den 18-årige norske tennisspiller Casper Ruud rykkede mandag 75 pladser op på verdensranglisten og er nu nummer 133.

Dermed råder Norge nu over den bedste mandlige tennisspiller i Skandinavien. Ruud rykker forbi Sveriges bedst rangerede spiller, Elias Ymer, der er nummer 155.

Danmark har Caroline Wozniacki, som er den klart bedste på kvindesiden i Skandinavien, men på den danske herreside er den bedst placerede lige nu Mikael Torpegaard som nummer 346.

Ruud imponerede på gruset i sidste uge ved ATP-turneringen i Rio de Janeiro, hvor en misset matchbold forhindrede ham i at komme helt frem til finalen.

Spanieren Pablo Carreño-Busta, som er nummer 24 i verden, havde i semifinalen store problemer mod Ruud, men afværgede en matchbold i andet sæt og vandt 2-6, 7-5, 6-0.

»Jeg fik en masse beskeder og lykønskninger med screenshots af verdensranglisten, da jeg stod op mandag.«

»Det er mange, der synes, det var godt. Det er utroligt fedt, men der er stadig 132, der er foran mig, så jeg må fortsætte med at spille godt og samle point« siger Ruud til NTB.

Målet inden denne sæson var at rykke op i top-200, men nu er den ambition blevet mere ambitiøs.

»Jeg er nærmere top-100. Jeg skal være i Sydamerika en stund endnu, før jeg vender hjem, så jeg har en del muligheder, men det vigtigste er at spille god tennis. Så kommer pointene af sig selv,« siger Ruud.

Tirsdag aften dansk tid skal Ruud spille en kamp i første runde i ATP-turneringen i São Paulo. Modstanderen bliver den 19-årige japaner Akira Santillan, der er nummer 192 i verden.

Christian Ruud, der er far til Casper, var selv tennisspiller og nåede op som nummer 39 i verden i oktober 1995 som 23-årig.

Finalen i sidste uges turnering i Rio de Janeiro blev vundet af østrigeren Dominic Thiem. Han slog Carreño-Busta med 7-5, 6-4.