Norge driller igen Sverige med medaljerne

Nu håner nordmændene igen svenskerne. Onsdag var norske Ole Einar Bjørndalen ( billedet ) med til at sikre Norge den niende guldmedalje ved OL i Sotji. Til højre forsiden af den norske avis Dagbladet torsdag Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kampen uden for løjperne mellem nordmænd og svenskere ser ud til at fortsætte lige indtil den olympiske flamme slukkes på søndag i Sotji.

Tidligere på ugen bragte den svenske avis Aftonbladet en sportsforside, der hånligt guidede nordmændene med, hvordan skiene skal smøres for at vinde langrendskonkurrencer. Blandt andet afslørede svenskerne, at det nok var en dårlig idé at komme lim under skiene.

En artikel, der kom som et modangreb efter den norske avis VGs påmindelse om, at medaljestillingen gjorde det klart, at Norge stadig er 'storebror'.

Den pointe har nordmændene tilsyneladende behov for at understrege endnu en gang. Torsdag udkommer den norske avis Dagbladet med en forside, der ikke kan opfattes som andet en kærlig lussing til de svenske naboer:

- Hey, Sverige! Vi har ni guld. Hvor mange har I?

Onsdag blev det til yderligere to norske guldmedaljer, da langrendslegenden Ole Einar Bjørndalen var med til at vinde guld til Norge i stafetten i skiskydning. Det var Bjørndalens ottende guldmedalje og 13. OL-medalje nogensinde. Derudover blev det også til norske guld i kvindernes holdsprint på ski.

Tallet steg oven i købet til 10 guldmedaljer, da Norge torsdag middag vandt den kombinerede holdkonkurrence, hvor deltagerne både skal lave skihop og langrend.

Til sammenligning har Sverige 'blot' hentet to guldmedaljer, understreger nordmændene.