Nordstrand sluttede af med et brag

Selvom FCK startede skidt på den dårlige bane i Parken, havde Solbakken og Co. - over to halvlege - ingen problemer med at besejre Esbjerg. Nordstrand er i topform før CL-kampene mod Benfica.

Morten Nordstrand gjorde stort set, hvad der passede ham i en underholdende kamp i Parken i går, hvor FCK vandt med 5-2. <br>Foto: Carl Redhead og Manni Bach Fold sammen
Læs mere

Egentlig burde der slet ikke være nogen omtale af SAS Liga-opgøret mellem FC København og Esbjerg, som spillede sig ud i går. Ikke fordi kampen var fantastisk kedelig eller uden betydning. Så langtfra.

Selve slutresultatet 5-2 luner ikke mindst i FC København-lejren, der er tilbage i toppen i tabellen, mens Esbjergs ellers glimrende start på sæsonen nu kun glimter i horisonten.

Der burde bare ikke være nogen omtale af kampen i protest mod den fornærmende ringe bane, Don Ø& Co. tilbyder dansk fodbold.

Underlaget i Parken egner sig ret beset bedre til motorcross og arkæologistudier end poleret spil med den lille runde.

End ikke nærved en million servicefolk magtede at reparere »grønsværen«, så den var nogenlunde præsentabel til anden halvlegs start.

I øvrigt i denne halvleg, hvor FCK-forsvarskrumtap Michael Gravgaard, tjekken Libor Sionko og angriber Morten Nordstrand gjorde det onde ved Esbjerg med scoringerne til 2-1, 3-1, 4-1 samt 5-2.

For at runde kampens indledende fase var FC København tilsyneladende hæmmet af de 120 Champions League-minutter, holdet blev udsat for i Jerusalem i midtugen. Ståle Solbakkens 11 startere, som ikke talte Niclas Jensen, Michael Silberbauer, Atiba Hutchinson og karantæneramte Ailton, agerede i hvert fald ukoncentrerede og uden gejst. Hvilket Esbjerg prompte udnyttede med en omgang kvikt presspil. Udeholdet bragte sig endda foran med 1-0 i det 7. minut ved anfører Niki Zimling. Midtbanespilleren tog frisparkschancen og snød løvemålmand Jesper Christiansen, der i den aktion optrådte lige så ringe, som han var superb i tirsdags.

FC København startede altså meget rustent i optrækket, og Ståle Solbakkens bekymrede miner ved sidelinjen hjalp ikke.

Om end nordmanden, hovedparten af de 17.288 tilskuere og alle andre FCK-tilhængere kunne juble i det 17. minut, hvor Parken-debutant Libor Sionko gjorde en god førsteberøring, skød på stolpen, alt imens Hjalte Bo Nørregaard fulgte effektivt op.

Uagtet den fulde 5-2-gevinst over Esbjerg skal der andre boller på FCK-suppen på tirsdag, hvor Benfica venter i det første af to tredje-rundeopgør i Champions League-kvalifikationen.

Starter FCK atter tøvende, byder Portugal nemlig med sikkerhed på samme skæbne som den, der viste sit grimme ansigt i efteråret, hvor Benficas ørne på tyve minutter rundbarberede løverne.

Ligegyldigt hvor meget vi alle beder til Vorherre, er det desværre urealistisk at håbe, at Benfica præsterer på Esbjerg-niveau, hvad angår opdækning i eget straffesparksfelt ved standardsituationer.

Uha uha, der er masser at rette på, hvis man er Esbjerg-træner og hedder Troels Bech.

Hvorimod Bechs kollega, Ståle Solbakken, med sindsro kan bruge en hel uge på at nyde Morten Nordstands sublime langskudsmål til 5-2.