Nordmænd lo bedst

Både hos herrerne og kvinderne blev de norske langrendsløbere snydt for sejren på tredje etape af Tour de Ski. Alligevel indtager nordmændene den samlede føring

Man siger, at den der ler sidst, ler bedst. Sådan må de to nordmænd Simon Østensen og Marit Björgen føle det. Søndag blev de to norske langrendsløbere snydt for sejren på tredje etape af Tour de Ski, en sprint over én kilometer, der blev kørt i den tjekkiske hovedstad Prag. Selv om Østensen sluttede toer i mændenes løb og Björgen treer hos kvinderne, så fører de nu den samlede stilling.

Simen Østensen kørte over målstregen blot 0,3 sekund efter vinderen af herrernes sprint, russiske Nikolai Morilow, og overtog dermed førstepladsen fra Lukas Bauer. Marit Björgen havde held til at forsvare duksepladsen, da hun var 0,7 sekund langsommere end søndagens vinder hos kvinderne, italienske Arianna Follis.

Den eneste danske islæt i Tour de Ski, Jonas Olsen, sluttede som sidste deltager i formiddagens kvalifikation og kom derfor ikke i aktion i finalerunden.

Tour de Ski afvikles over otte etaper.

/ritzau/