Nordiske fodboldforbund bekræfter EM-ansøgning

De nordiske fodboldforbund vil arrangere et EM i fodbold med fokus på bæredygtighed og frivillighed.

Læs mere
Fold sammen

De nordiske lande ønsker at arrangere en EM-slutrunde i fodbold, og søndag bekræftede forbundene i Danmark, Sverige, Norge og Finland intentionerne efter et møde.

Her fremgik det også, at man ønsker at promovere bæredygtighed, frivillighed og trivsel i et bud på EM-slutrunden i enten 2024 eller 2028.

- De nordiske lande deler værdier på mange måder og ønsker sammen at sætte fokus på blandt andet frivillighed og trivsel til et fælles værtskab for en EM-slutrunde.

- Vi ønsker samtidig at afholde de mange kampe på en bæredygtig måde, der er ansvarlig både økonomisk og miljømæssigt, lyder det i en udtalelse fra de nordiske formænd i en pressemeddelelse fra Dansk Boldspil-Union (DBU).

Ønsket er, at fodboldkampene fordeles på tværs af de fire lande, mens man også ønsker arrangementer i Island og på Færøerne i et markant nordisk fodboldfremstød.

DBU's formand, Jesper Møller, glæder sig over enigheden blandt de nordiske formænd.

- At være vært for en af Europas største sportsbegivenheder har kæmpe betydning for alle dele af dansk fodbold og i hele Danmark. Både for fans og tilhængere men også for klubber, frivillige og andre, der skal være med til at arrangere og muliggøre et så stort et arrangement.

- Det vil give et kæmpe løft for dansk fodbold i mange år før og efter selve EM-slutrunden, siger Jesper Møller i meddelelsen.

De nordiske formænd bekræfter også, at man tager på inspektionstur til Qatar i november for at undersøge forholdene efter en Amnesty International-rapport om arbejdsforholdene i forbindelse med byggeriet af stadioner til VM i Qatar.

/ritzau/