Nordirere tog pligtsejr

Nordirland vandt helt som ventet 3-1 over Liechtenstein og er fortsat med helt fremme i kampen om en af de to EM-pladser i Danmarks kvalifikationsgruppe F.

Det var meget forlangt, hvis man forventede, at det lille fyrstendømme Liechtenstein skulle komme Danmark og de øvrige tophold i EM-kvalifikationsgruppe F til hjælp og besejre Nordirland onsdag aften i Belfast.

Nordirerne levede da også op til favoritværdigheden og slog Liechtenstein 3-1. Der var ikke gået mere end fem minutter, før EM-kvalifikationens topscorer David Healy slog til første gang, og en halv time senere var målslugeren på pletten igen. Da holdkammeraten Kyle Lafferty gjorde det til 3-0 inden pausen, var der ikke mere at komme efter for gæsterne, der dog holdt nordirerne fra fadet og endda fik reduceret til 1-3 ved Siena-spilleren Mario Frick kort før tid.

Resultatet betyder, at Nordirland rykker op på andenpladsen i gruppen med 16 point for syv kampe. Sverige og Spanien har samlet henholdsvis 18 og 15 point, mens Danmark med 10 point for seks kampe stadig har et stykke op til de øvrige.

/ritzau/