Nikolaj Jacobsen vil lede efter endnu en Magnus Landin

Med de spillere, der er på landsholdet, er landstræner Nikolaj Jacobsen afhængig af en type som Magnus Landin.

Magnus Landin (til venstre) gennemgik en fysisk test tirsdag og var med i onsdagens kamp mod Rusland. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Fløjspilleren Magnus Landin har døjet med en skade i den ene storetå og blev først klar til Danmarks sidste gruppekamp, der ikke kunne ændre på, at håndboldherrerne røg ud af EM.

Magnus Landins fravær gav undervejs landstræner Nikolaj Jacobsen store taktiske udfordringer. Det skyldes, at Magnus Landin er vigtig for både forsvar og angreb.

- Der er ingen tvivl om, at vi ikke kan undvære Magnus Landin med de spillertyper, vi har på landsholdet, siger Nikolaj Jacobsen.

Landstræneren medgiver, at der skal findes en plan B, i tilfælde af at Magnus Landin heller ikke i fremtidige landskampe er til rådighed.

- Ja, det skal vi jo nok have. Vi må se, om vi kan finde noget tilsvarende, siger han.

I forvejen manglede landsholdet Casper U. Mortensen, der har været langtidsskadet. Derfor fik det normale tredjevalg, Magnus Bramming, spilletid ved EM, og han blev topscorer mod Ungarn med seks mål.

Og både mod Island og Ungarn vikarierede forsvarskæmpen Henrik Møllgaard i perioder på venstrefløjen.

Nikolaj Jacobsen har hele tiden understreget Magnus Landins betydning, og han mener også, at Kiel-spillerens indflydelse kunne ses i onsdagens sejr over Rusland.

- Mod Rusland kunne vi også se, at vi lavede flere kontramål og var skarpere i den del af spillet, siger landstræneren.

Magnus Landin gennemgik tirsdag en fysisk test og blev klarmeldt til onsdagens opgør. Inden kampen havde assistenttræner Henrik Kronborg fortalt, at fløjspilleren ikke kunne holde til 60 minutter, men han var alligevel på banen i hele kampen.

Efterfølgende var storetåen øm.

- Jeg kunne godt mærke det i løbet af kampen. Nu håber jeg, at den kan få lidt ro, siger Magnus Landin.

/ritzau/