Nikolaj Jacobsen leder efter et mirakel mod KIF

Nikolaj Jacobsen indrømmer, at det bliver svært at slå KIF Kolding. Fold sammen
Læs mere

Det ser mildest talt svært ud for Aalborg Håndbold inden fredag aftens anden og afgørende DM-finale mod KIF Kolding København.

KIF vandt den første kamp på udebane med 23-18, og det rutinerede mandskab har dermed mere end halvanden harpiksfedtet hånd på DM-pokalen. Bo Spellerberg & co. virker ganske enkelt til at have flere kræfter i behold end Aalborg, der er presset af skader til nøgleprofiler som Mads Mensah og Jacob Bagersted.

Træner Nikolaj Jacobsen indrømmer da også, at sol, måne og stjerner skal stå snorlige, hvis nordjyderne skal forsvare DM-titlen.

- Vi tror selvfølgelig på det, men vi må også være realistiske. Vi er bagud med fem mål mod et bundrutineret hold med så mange erfarne spillere, så det bliver svært, og der skal da også et lille mirakel til. Det er vi nødt til at erkende, lyder det fra Nikolaj Jacobsen, der står i spidsen for Aalborg for sidste gang, før han fra næste sæson skifter til den tyske storklub Rhein-Neckar Löwen.

Han understeger dog, at Aalborg har tænkt sig at tage kampen op, og at holdet vil smide forsigtigheden overbord.

- Vi vil forsøge at jagte det, og vi kommer med alt, hvad vi har. Så må det briste eller bære. Rækker det ikke, må man også bare tage hatten af og erkende, at man har mødt et bedre hold, siger Jacobsen og fortsætter:

- Vi er nødt til at slippe håndbremsen. Vi har ikke været det mest målrige hold i denne sæson, fordi vi har spillet meget ud fra de ressourcer, vi har haft, og vi har vidst, at vi ikke kunne holde til 60 minutter på fuldt hug. Det ved jeg heller ikke, om vi kan i morgen (i dag, red.), men vi er nødt til at prøve. Så må det briste eller bære. Det kan være, at det hele kollapser 10 minutter før tid, men sådan kan det jo gå, når man satser, siger han.

I KIF-lejren tillægger rutinerede Kasper Hvidt dog ikke sejren på fem mål fra den første kamp den store værdi.

Målmanden fastslår, at KIF går ind for at vinde kampen i Kolding og ikke tænker på, at de kan tåle et lille nederlag og stadig sikre sig guldmedaljerne.

- Jeg er sådan set ligeglad med den første kamp. Det drejer sig om, at vi er lige så fokuseret og koncentreret i den kamp, som vi har været i det sidste lange stykke tid. Og så gælder det om, vi skal gå ind og vise, at lige nu spiller vi bedre end Aalborg og så vinde den kamp, siger han og tilføjer:

- Vi har masser af energi og synes, det er super sjovt at spille, og vi vil bare ind og vinde de kampe, vi stiller op i.

Kampen bliver vist på TV2 kl. 21.05.