Nigerianske kvinder skriver historie i en bobslæde

Nigeria skal for første gang nogensinde deltage ved vinter-OL næste år i Sydkorea. Bobslæden er kvalificeret.

Nigeria skal for første gang nogensinde deltage ved vinter-OL næste år i Sydkorea. Bobslæden er kvalificeret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sean M. Haffey
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vakte stor opsigt og førte senere en Hollywood-film med sig, da Jamaica tilbage i 1988 deltog med et hold i mændenes bobslædekonkurrence ved vinter-OL i Calgary.

Men nu sender Nigeria et mindst lige så opsigtsvækkende indslag til næste års vinter-OL i den sydkoreanske by Pyeongchang.

Landet - der lige nu oplever dagstemperaturer på omkring 35 grader - har nemlig kvalificeret sig til kvindernes bobslædekonkurrence.

Det bliver første gang nogensinde, at nigerianere overhovedet deltager ved et vinter-OL.

Kvalifikationen blev opnået ved et stævne i canadiske Calgary, og dermed har Ngozi Onwumere, Seun Adigun og Akuoma Omeoga opnået det mål, de satte sig for nogle år siden.

Alle tre er født og opvokset i USA og har selv skaffet pengene til OL-satsningen via en crowdfunding-kampagne og sponsoraftaler med blandt andre Visa og Under Armour.

»Vi er fra et kontinent, der aldrig har forestillet sig at glide ned af isen med 130 eller 145 kilometer i timen.«

»Alene tanken om at være i stand til at gøre det giver en enorm styrke,« siger Seun Adigun, der deltog i hækkeløb ved sommer-OL i London - også for Nigeria.

Hendes to holdkammerater har også en baggrund inden for atletik.

/ritzau/