Nigerianske kvinder skriver historie i en bobslæde

Nigeria skal for første gang nogensinde deltage ved vinter-OL næste år i Sydkorea. Bobslæden er kvalificeret.

Nigeria skal for første gang nogensinde deltage ved vinter-OL næste år i Sydkorea. Bobslæden er kvalificeret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sean M. Haffey

Det vakte stor opsigt og førte senere en Hollywood-film med sig, da Jamaica tilbage i 1988 deltog med et hold i mændenes bobslædekonkurrence ved vinter-OL i Calgary.

Men nu sender Nigeria et mindst lige så opsigtsvækkende indslag til næste års vinter-OL i den sydkoreanske by Pyeongchang.

Landet - der lige nu oplever dagstemperaturer på omkring 35 grader - har nemlig kvalificeret sig til kvindernes bobslædekonkurrence.

Det bliver første gang nogensinde, at nigerianere overhovedet deltager ved et vinter-OL.

Kvalifikationen blev opnået ved et stævne i canadiske Calgary, og dermed har Ngozi Onwumere, Seun Adigun og Akuoma Omeoga opnået det mål, de satte sig for nogle år siden.

Alle tre er født og opvokset i USA og har selv skaffet pengene til OL-satsningen via en crowdfunding-kampagne og sponsoraftaler med blandt andre Visa og Under Armour.

»Vi er fra et kontinent, der aldrig har forestillet sig at glide ned af isen med 130 eller 145 kilometer i timen.«

»Alene tanken om at være i stand til at gøre det giver en enorm styrke,« siger Seun Adigun, der deltog i hækkeløb ved sommer-OL i London - også for Nigeria.

Hendes to holdkammerater har også en baggrund inden for atletik.

/ritzau/