Nielsen laver sidste assist i Detroits historiske NHL-arena

Frans Nielsen gjorde mest væsen af sig, da en række danskere var i aktion i sidste NHL-runde søndag.

Læs mere
Fold sammen

Detroit. Grundspillet i verdens bedste ishockeyliga, NHL, blev rundet af søndag.

Danske Frans Nielsen gjorde sig mest bemærket, da han med to assist for Detroit Red Wings var med til at tage afsked med hjemmebanen Joe Louis Arena, hvor man har spillet siden 1979.

Søndag sagde holdet så farvel til arenaen, hvor Detroit har sikret sig Stanley Cup-trofæet i 1997 og 2002, med en 4-1-sejr over New Jersey Devils.

Første scoring til Detroit faldt efter syv minutter i første periode. Nielsen erobrede pucken og fik den sendt til holdkammerat Riley Sheahan, der scorede.

Historien gentog sig i tredje periode, hvor Nielsen fandt Sheahan ved scoringen til 4-1. Dermed lavede danskeren den sidste assist på Joe Louis Arena nogensinde.

Og selv om det er første gang siden 1989/1990-sæsonen, at Detroit Red Wings ikke kommer med i slutspillet, så blev der festet på den historiske arena.

Frans Nielsens to assist bringer ham op på en sæsontotal på 41 point. Danskeren har lavet 17 scoringer og 24 assist.

Detroit Red Wings har været vært ved Stanley Cup-finalerne i Joe Louis Arena seks gange. I 1995, 1997, 1998, 2002, 2008 og 2009.

Der var også en række andre danskere i aktion, da de sidste kampe i NHL's grundspil blev afviklet.

Oliver Bjorkstrand fik 16 minutter på isen for Columbus Blue Jackets, der slog Frederik Andersens Toronto Maple Leafs 3-2.

Begge klubber var i forvejen klar til slutspillet.

Frederik Andersen var ikke med for Toronto, der skal spille slutspil for første gang i fire år.

Lars Eller og Washington Capitals tabte en ubetydelig kamp til Florida Panthers 0-2. Washington havde længe inden kampen sikret sig en plads i det fine selskab, der skal spille med om Stanley Cup-trofæet.

Klubben har endda også taget den samlede sejr i grundspillet. Eller ender den første del af sæsonen med 25 point i 82 kampe.

Også Jannik Hansen og Mikkel Bødker fra San Jose Sharks er klar til slutspillet.

/ritzau/