Niels-Christian Holmstrøm udtræder af Parkens bestyrelse

Næstformand i Parkens bestyrelse Niels-Christian Holmstrøm forlader sin post 11. april.

Niels-Christian Holmstrøm stopper i Parkens bestyrelse. (Arkivfoto) Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Næstformand Niels-Christian Holmstrøm udtræder af Parken Sport & Entertainments bestyrelse.

Det oplyser selskabet, der står bag fodboldklubben FC København, i en fondsbørsmeddelelse signeret af bestyrelsesformand Bo Rygaard.

Udtrædelsen vil ske i forbindelse med selskabets ordinære generalforsamling 11. april.

72-årige Niels-Christian Holmstrøm er udpeget af KB som medlem af bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment. KB har i stedet udpeget Gert Pedersen som nyt medlem.

Pedersen er i forvejen næstformand i KB under netop Niels-Christian Holmstrøm, der er formand og i den forbindelse har lagt meget arbejde i genopførelsen af KB Hallen, som brændte ned i 2011 og for nylig blev åbnet igen.

Holmstrøm har desuden en fortid som sportsdirektør i FC København fra 1999 til 2006. Rollen som sportsdirektør i hovedstadsklubben tog han efter at have været souschef i Team Danmark i 13 år.

I forbindelse med sin 70-års fødselsdag i 2017 sagde Niels-Christian Holmstrøm, at han ville fortsætte sit arbejde i både Parkens og KB's bestyrelse, så længe gnisten var der.

»Så længe jeg fortsat har kræfterne og lysten, så synes jeg, at det er sjovt at beskæftige mig med andet end bare at sidde og drikke formiddagskaffe,« sagde Niels-Christian Holmstrøm dengang.

Som aktiv spiller tørnede han blandt andet ud for KB - først fra 1971 til 1974 og senere fra 1977 til 1978 - og en række udenlandske klubber.

Det er ligeledes blevet til 15 optrædener for det danske landshold fra debuten i 1968 mod Irland til den sidste kamp i 1976, hvor Portugal var modstanderen.

Fra 1984 til 1986 var han cheftræner i KB. Før det stod han i spidsen for B 1903 fra 1980 til 1983. Niels-Christian Holmstrøm nåede også at stå i spidsen for FC København - dog kun i to kampe i efteråret 2001 som midlertidig cheftræner, efter at Kent Karlsson havde forladt jobbet.

/ritzau/