Niclas Jensen klar for FCK

Landsholdets Niclas Jensen vender hjem til FC København efter fem år i udlandet. FCK og Niclas Jensen er enige om betingelserne. Eneste udestående er, at Fulham skal give grønt lys.

Niclas Jensen har stort set kun fået spilletid på landsholdet. Det skal et skifte til FCK lave om på. Foto: Peter Clausen Fold sammen
Læs mere

Spekulationerne om landsholdets venstre back Niclas Jensens klubskæbne har svirret i snart et år, men nu er den god nok: Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger har Niclas Jensen forhandlet sig helt på plads med sin tidligere klub FC København, hvor han tiltræder senere i denne måned. Nu mangler blot de afsluttende aftaler med hans nuværende klub, Fulham, før flyttebilen kan fyldes op og trille hjem til et nyt kapitel i fodboldkarrieren.

»Mit hus i København er ikke helt klar til indflytning, men der mangler ikke så meget,« fortalte Niclas Jensen fra London i aftes, hvor han ventede på sin agent, Karsten Aabrink, som landede med et sent fly fra Kastrup Lufthavn.

Selv om Niclas Jensen afviser, at kontrakten er skrevet færdig, forklarer han, hvorfor en tilbagevenden til FC København er interessant.

»Jeg ved ikke, om man skal kalde FCK et familiært foretagende, men det virker rart at være der. FCK er en ung klub fra 1992, som først nu er ved at skabe sin egen historie. I starten var alting svingende, men de sidste fem-ti år er klubben blevet mere stabil. Derfor ser vi i disse år, at tidligere spillere vender tilbage enten som spillere, trænere eller i administrationen.«

Kniven på struben
Niclas Jensen har så også haft kniven på struben i forhold til sin videre karriere på landsholdet. I hele 2006 har han kun spillet ti kampe, heraf halvdelen som ind- eller udskifter. Seks af kampene var landskampe, mens det kun blev til fire klubkampe for Fulham, tre i januar og en enkelt Liga Cup-optræden mod Wycombe i september.

»Jeg er ikke specielt glad for forholdene her i Fulham, derfor bliver det dejligt at komme videre i karrieren,« konkluderer han.

Når kontrakten ikke er offentliggjort endnu, skyldes det et par småting. For det første er den fysiske underskrift ikke sat på papiret, selv om alle aftaler mellem Niclas og FCK er på plads. Desuden har Fulham fortsat et lille ord at skulle have sagt. Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger er to forhold interessante.

For det første har Niclas Jensen kontrakt et halvt år endnu med englænderne, og Karsten Aabrink er i London for at se, om han kan få vredet tre måneders løn ud af klubben, som alligevel ikke bruger den danske landsholdsspiller.

Desuden kan Niclas Jensen skattemæssigt vende hjem til en såkaldt forskerordning, hvis han venter med at skifte klub til slutningen af januar. Her har han opholdt sig mere end de påkrævede fem år i udlandet, hvorefter han kan spille tre år i Danmark og betale 31 procent i skat af sin løn.

»Jeg har ingen kommentarer til din historie, men hvis Niclas skal til FCK, er han da godt dum, hvis han skriver en kontrakt fra den 10. januar, hvis han ti dage senere kan komme på forskerordningen,« fortæller Karsten Aabrink.

FC Københavns formand Flemming Østergaard kan godt lide Niclas Jensen som spiller og er parat til at byde ham velkommen i klubben igen. Men hans kommentar til Berlingske Tidendes historie er ikke overraskende: »Ingen kommentarer.«

Som et kuriosum afviser Niclas Jensen et rygte om, at hans ældste barn allerede er indskrevet på en skole på Østerbro - et godt langt indkast fra Parken:

»Men jeg er 32 år og står med to børn, hvoraf den ældste allerede går i skole her i London. Så jeg har da undersøgt skolerne i området, hvor jeg skal bo, når jeg kommer hjem.«