Niclas Jensen: Jeg glæder mig vanvittigt

Niclas Jensen vender som ventet tilbage til FCK. Venstrebacken støder til truppen den 21. januar.

Hvad der stod at læse i mandagsudgaven af Berlingske Tidende, blev endeligt konfirmeret i går, da FC København udsendte en pressemeddelelse med informationen om, at 32-årige Niclas Jensen vender hjem til dansk fodbold. Venstrebacken har stort set ikke spillet Premier League-bold i et år og mister snart landsholdspladsen, hvis ikke karrieren kommer på ret køl.

Muligheden for at komme i aktion og på græs i hovedstaden er imidlertid ganske gode, da netop venstre forsvarsside har været mesterholdets akilleshæl i efteråret, der blandt andet bød på udfordringer i Champions League.

Niclas Jensen debuterede for FCK i april 1998 og har siden repræsenteret Manchester City, Borussia Dortmund samt senest Fulham. I denne omgang har københavneren signeret en kontrakt under forskerordningen, der løber frem til udgangen af juni 2009.

Niclas Jensen slutter sig til resten af FCK-truppen, lige inden flyet mod træningslejren i spanske La Manga letter den 21. januar.

»Jeg glæder mig vanvittigt til at komme hjem til klubben, byen og Parken, hvorfra jeg har utrolig mange gode minder. FC København er min klub, og jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg en dag ville vende tilbage,« siger Niclas Jensen, mens træner Ståle Solbakken, som var holdkammerat med Niclas Jensen i mesterskabssæsonen 2000-2001, har denne kommentar:

»Vi får en kvalitetsspiller, der kender klubben ud og ind. Dermed har vi en ideel situation i forsvarets venstre side, hvor en yngre, talentfuld og sulten spiller i form af Oscar Wendt skal konkurrere med en rutineret, boldsikker og sulten Niclas Jensen.«

FCK råder deslige over den norske venstreback, André Bergdølmo.