Nicki vandt engelsk prestigeløb

Speedway Grand Prix-seriens førende rytter, Nicki Pedersen, vandt torsdag aften Elite Riders Championship i England. Hans Andersen fik middelmådigt comeback.

Den danske speedwaykonge Nicki Pedersen viste igen torsdag aften, at han lige nu er verdens bedste til at tøjre de iltre maskiner på det beskidte underlag.

Der var ingen Grand Prix-point på spil, da Pedersen kørte med i Elite Riders Championship i England, men løbet har megen prestige, og det var en glad Nicki Pedersen, der kørte først over stregen i en finale, hvor Chris Harris blev toer og Leigh Adams blev treer.

- Alt kunne ske i finalen, men jeg lavede gode starter hele aftenen og havde god fart i cyklen. Det her er et af de største løb i England, og det vægtes faktisk større end mesterskaberne i de forskellige lande. En fantastisk aften foran omkring 8000 tilskuere, sagde Nicki Pedersen efter løbet.

Pedersens rival og landsmand Hans Andersen stillede overraskende til start i løbet blot fem dage efter sin hjernerystelse ved Grand Prix-løbet i Letland. Andersen havde en middelmådig aften, men var i stand til at køre.

/ritzau/