Nicki Pedersen: Teamet og jeg var der ikke

Nicki Pedersen og Peter Kildemand erkendte den danske speedwayskuffelse lørdag aften i Cardiff.

Nicki Pedersen og de øvrige danskere skuffede lørdag aften i Cardiff. Scanpix/Simon Læssøe Fold sammen
Læs mere

Cardiff. Der var så langt fra dansk succes, da der lørdag blev kørt det britiske grandprix i speedway i Cardiff.

Tre danskere stillede op, men både Niels-Kristian Iversen, Peter Kildemand og Nicki Pedersen måtte parkere speedwaycyklerne i garagen allerede efter de indledende heats.

Bedste dansker blev Nicki Pedersen, der blot scorede fem point. Derefter fulgte Peter Kildemand med fire point, mens Iversen måtte nøjes med tre point, året efter at han vandt netop grandprixet i Cardiff.

Danskerne kunne derimod se svenske Antonio Lindbäck køre med sejren.

- Jeg var der ikke. Der var måske lidt for meget skrald i motoren, men vi fik den ikke droslet ned til at få fat i banen. Det er derfor, jeg ikke kunne følge med.

- I det sidste heat kunne jeg køre ræs igen og kørte også en andenplads hjem, og det var jeg godt tilfreds med, men det er nemt at se i bagspejlet, at speedwaycyklen skulle være indstillet sådan i første heat, siger Nicki Pedersen.

Han forklarer, at udfordringen ved, at motoren ikke er droslet ned opstår, når banen er glat, hvor det hele så ender i for meget hjulspind.

- Jeg skal arbejde videre og lære af det nye grej. Vi skal kigge indad og fremad, siger Nicki Pedersen.

Også Peter Kildemand var skuffet efter et løb, hvor grandprixsejren i Slovenien i sæsonens første løb stadig er det bedste danske resultat i denne sæson.

- Det var træls. Det var ikke noget godt grandprix med succes overhovedet.

- Det var en træls tur til England og komme afsted med fire point. Der skal ske nogle forbedringer, og det skal ske hurtigt.

- Jeg har bøvlet lidt med noget grej og kan ikke rigtig få det til at fungere, men det skal ikke være nogen undskyldning.

- Jeg synes, det er maskinen, der ikke rigtig kører. De seneste par gange har vi fundet et setup, der virkede til det sidste heat, og det er ikke godt nok. Så er løbet kørt, siger Peter Kildemand.

De danske kørere skal forsøge at finde formen, inden der 23. juli køres første afdeling i hold-VM i Vojens.

 

/ritzau/