Nicki Pedersen gjorde rent bord

Nicki Pedersen var helt suveræn ved speedway grand prix'et i Prag. Danskeren vandt samtlige syv heats og udbyggede sit forspring i den samlede VM-stilling.

Nicki Pedersen er godt på vej mod at gentage sit verdensmesterskab i speedway fra 2003. Lørdag aften i Prag leverede den danske speedwaykører en magtdemonstration af de sjældne, da han vandt grand prix'et i Tjekkiet efter sejr i samtlige sine syv heat. Danskeren var hurtigst inde i første sving fra sin første omgang og frem til finalen, som han vandt foran polakkerne Jaroslaw Hampel og Rune Holta.

Med sejren sikrede Nicki Pedersen sig 24 point til den samlede VM-stilling, som han topper med 110 point, 27 flere end australieren Leigh Adams på andenpladsen. Der resterer endnu fem løb i grand prix-serien.

De to andre danskere i Prag, Hans Andersen og Bjarne Pedersen, havde til gengæld begge en skuffende aften. Hans Andersen måtte nøjes med otte point i sine fem starter og missede semifinalen. Han forblev dog på tredjepladsen i den samlede VM-stilling med 75 point.

Endnu værre gik det for Bjarne Pedersen, som måtte nøjes med seks point.

/ritzau/