Nicki Billes voldssag rykkes flere måneder

Evian's Danish forward Nicki Bille Nielsen celebrates after scoring during the French L1 football match Evian (ETGFC) against Guingamp (EAG) on November 30, 2014 at the stadium Parc des Sports in Annecy, southern France. AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Straffesagen mod den danske angriber Nicki Bille Nielsen er rykket til april næste år. Det sker på forsvarets begæring.

Nicki Bille Nielsen blev pågrebet af politiet under en bytur i København den 18. april, angiveligt fordi han sparkede til nogle cykler og en parkeringsautomat. Anholdelsen skulle have været dramatisk, og Nicki Bille bed angiveligt en politimand. En episode, der i sommer førte til en tiltale.

I juli oplyste anklager Pia Simon således, at Nicki Bille tiltales efter straffelovens §119 stk. 1 om vold mod tjenestemand i funktion, ligesom hun også meddelte, at sagen ville komme for retten til oktober.

Sagen mod Nicki Bille Nielsen blev dog siden udskudt til 4. december, fordi et vidne ikke kunne møde i retten. Nu er sagen, der skal køre som en domsmandssag, endnu en gang blevet rykket. Denne gang frem til april næste år.

- Sagen er blevet rykket på forsvarets begæring, siger Pia Simon til BT.

Fodboldspillerens forsvarer, Peter Berg, oplyste i april måned i år, at Nicki Bille Nielsen havde valgt at klage til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) over anholdelsen i København natten til langfredag. Det skete, fordi han fandt politiets hårdhed i forbindelse med anholdelsen helt unødvendig. Det er manglende svar på de klager, der blev sendt dengang, der har fået forsvaret til at søge begæringen.

- Vi har ikke fået svar på klagerne endnu. I og med Politiklagemyndigheden ikke har kunnet love os et svar inden den oprindelse frist, har jeg  bedt om udsættelse. Nu forventer vi svar på klagerne inden april, siger Peter Berg, der bekræfter, at Nicki Bille fortsat går efter pure frifindelse.

Strafferammen strækker sig fra en bøde og helt op til otte års fængsel i yderste konsekvens. Anklagemyndigheden har tidligere meldt ud, at de ikke vil fortælle, hvad de vil forlange af straf, hvis landsholdsangriberen dømmes, men har afvist, at otte års fængsel kan komme på tale.

Nicki Bille Nielsen rykkede i sommer fra Rosenborg i norske Trondheim til Evian i Frankrig. I weekenden scorede angriberen sit første mål for sin nye arbejdsgiver, da det blev til en 2-0-sejr over Guingamp.