Nicki Bille tiltales for vold mod politiet

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske fodboldspiller Nicki Bille, der til daglig spiller i norske Rosenborg, er blevet tiltalt for vold mod dansk politi. Det bekræfter Københavns Politi ifølge TV2 Norge.

Sagen stammer tilbage fra påsken, hvor Nicki Bille blev pågrebet af politiet under en bytur i København. Optrinnet startede ved, at Nicki Bille stod og sparkede til nogle cykler og en parkeringsautomat, da en patruljevogn kørte forbi. Det skulle derefter have udviklet sig, peberspray blev taget i brug, og Nicki Bille skulle angiveligt have bidt en politimand.

En episode, der nu fører til en tiltale. Det bekræfter anklagemyndigheden i Københavns politi.

- Sagen vil komme for retten til oktober, hvor Nicki Bille tiltales efter straffelovens §119 stk. 1 om vold mod tjenestemand i funktion, lyder det fra anklager Pia Simon til BT.

Strafferammen strækker sig fra en bøde og helt op til otte års fængsel i yderste konsekvens. Anklagemyndigheden vil ikke fortælle, hvad de vil forlange af straf, hvis landsholdsangriberen dømmes, men afviser, at otte års fængsel kan komme på tale.

Nicki Bille virker til at være af en anden opfattelse af hændelsesforløbet, og han klagede ugen efter sammenstødet over politiets opførsel under anholdelsen den 18. april.

- I Danmark fungerer systemet således, at man kan klage over en bestemt myndighed. Det har vi så gjort, da vi mener, at Nicki Bille blev uretfærdigt behandlet under pågribelsen, sagde hans advokat Peter Berg til adressa.no ved den lejlighed.

- Vi er af den opfattelse, at den hårde pågribelse var helt unødvendig. Derfor har vi klaget til DUP (den uafhængige politimyndighed red.), sagde han.

Nicki Billes klub Rosenborg overvejede dengang, om sagen skulle have konsekvens i form af en fyring af den 26-årige angriber, men de valgte at beholde ham på betingelse af, at han blandt andet skulle deltage i et 'anger management'-kursus.