Nibali afviser kobling til italiensk dopinglæge

Vincenzo Nibali afviser, at der findes et billede af ham og Lance Armstrongs dopinglæge Michele Ferrari. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vincenzo Nibali, der cykler ind i den sidste uge af Tour de France 2014 iført den gule førertrøje, afviser pure, at han nogensinde har mødt Lance Armstrongs berømte dopinglæge Michele Ferrari. Det skriver den norske avis VG.

Tidligere har chefen for det italienske cykelhold 'Amore e Vita', Ivano Fanini, ellers påstået det modstatte. At der angiveligt findes et billede af Vincenzo Nibali og landsmanden Franco Pellizotti på træningstur sammen med lægen Michele Ferrari, der kører ved siden af på sin scooter med et stopur i hånden.

Pellizotti har siden afsonet en dopingkarantæne på to år, og Ferrari er udelukket på livstid fra cykelsporten. Igennem mange år var Ferrari Lance Armstrongs trofaste dopinglæge. Vincenzo Nibali afviser at have haft nogen personlige relationer til den italienske læge.

- Jeg har aldrig mødt Michele Ferrari. Jeg har kun hørt folk tale om ham. Der findes ikke noget billede af os, som Fanini hævdede i 2009. Dengang fortalte jeg ham, at jeg overvejede et søgsmål mod ham, og derfor trak han påstanden tilbage, sagde Vincenzo Nibali til VG efter dagens etape.

14. etape af Tour de France blev vundet af Tinkoff-Saxo-rytteren Rafal Majka, men Vincenzo Nibali imponerede endnu en gang ved at sætte sin nærmeste konkurrent Alejandro Valverde med et minut.Der skal da også et alvorligt styrt eller mange flade bagdæk til, hvis ikke Vincenzo Nibali skal slutte øverst på podiet i Paris. Han fører med fire minutter og 37 sekunder til Alejandro Valverde.

Søndag skal rytterne ud på en flad etape, mens de kan hvile benene mandag.