NHL-stjerne taget for kokain: Får fire års landsholdskarantæne

 

NFL-stjernen og Lars Ellers holdkammerat Evgeny Kuznetsov er røget ind i lidt af et stormvejr.

Russeren er nemlig blevet testet positiv for brug af kokain og står nu til en lang landsholdskarantæne.

Men det er en mere speget sag end som så, og den begyndte allerede tidligere på sommeren.

Her florerede nemlig en video på de sociale medier af den russiske stjernespiller, der sad ved siden af to baner, der lignede mistænkeligt meget kokain.

Dengang afviste Kuznetsov dog ifølge Washington Post alle anklager om brug af kokain, og hans forklaring blev accepteret af både NHL og Washington Post.

Men nu må Evgeny Kuznetsov så anerkende, at han altså har taget kokain, selvom han stadig afviser at have gjort det ved den lejlighed med videoen.

Han er testet positiv ved en dopingtest foretaget 26. maj - den dag, Rusland vandt VM-bronze i en kamp mod Tjekkiet, og det koster ham en fireårig karantæne fra alle landskampe, mens han slipper helt for karantæne i NHL.

»At repræsentere mit land har altid ligget mit hjerte nært, og det er noget, jeg har stor stolthed af. Det er meget hårdt, at jeg ikke skal tage den trøje på i de næste fire år,« siger Kuznetsov i en meddelelse, som Washington Post bringer.

Kuzentsov undskylder også for at have skuffet sine nærmeste.

»Jeg har skuffet så mange mennesker, som er vigtige for mig - inklusiv min familie, holdkammerater og venner. Fra første dag jeg stod på isen i D.C. har Washington Capitals-organisationen og -fansene ikke været andet end fantastiske overfor mig.«

»Jeg har det helt forfærdeligt over at have skuffet jer,« siger Kuznetsov.

Den russiske superstjerne, der er en af de bedste spillere i NHL, har nu taget konsekvensen af sin positive test og valgt at gå i behandling. NHL anser ikke kokain som et præstationsfremmende stof, og det er derfor, at han ikke ser ud til at få en karantæne i den nordamerikanske liga.