NHL-stjerne færdig for sæsonen

Mikkel Bødker kommer formentlig ikke i aktion for Danmark til VM i Tjekkiet, da han er færdig for sæsonen i NHL på grund af sin miltoperation i januar. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mikkel Bødker har fået væsentlig tidligere sommerferie, end han er vant til. Arizona Coyotes' general manager, Don Maloney, slog sent søndag aften fast, at den danske ishockeyspiller ikke kommer i aktion mere i denne sæson.

Mikkel Bødker har været sat ud af spillet siden 18. januar, hvor han efter en tackling i kampen mod Winnipeg Jets måtte hasteopereres. Han fik fjernet sin ødelagte milt og måtte tilbringe fem dage på hospitalet og yderligere fem dage i Winnepeg, inden han kunne flyve hjem til Phoenix.

»Jeg kan mærke små fremskidt hver dag. Folk spørger mig, hvordan det går, og det svære er, at jeg ikke kan forklare, hvordan jeg har det, men jeg kan mærke, at jeg får det lidt bedre hver dag,« sagde Mikkel Bødker til Arizona Coyotes hjemmeside i begyndelsen af februar.

Mikkel Bødker nåede at spille 45 kampe for Coyotes i denne sæson, og da han blev skadet, førte han holdets indbyrdes topscorerliste med 14 mål, mens han også havde 14 assister. Siden danskeren udgik, har holdet kun vundet fire ud af 18 kampe og ligger tredjesidst blandt de 30 hold i NHL.

På den baggrund er der ingen grund til at forcere Bødkers retur til NHL i en sæson, der for holdet slutter 11. april, og Coyotes har også skibet flere stamspillere afsted til andre klubber for at bygge holdet op påny i de kommende år.

For det danske landshold betyder det formentlig, at Mikkel Bødker, der har været med til VM de seneste to sæsoner, ikke kommer med til Tjekkiet, hvor VM spilles i maj. Selvom Bødker til den tid skulle være kommet sig helt over operationen, er det ikke sikkert, at Arizona Coyotes vil gamble med fremtiden og risikere en ny skade. Derudover udløber Bødkers kontrakt efter denne sæson, og hvis parterne ikke har forlænget samarbejdet inden, er det heller ikke sikkert, at Bødker selv vil risikere noget.