NHL-klub dropper tjekkisk ishockeylegende

Den tjekkiske ishockeyveteran Jaromír Jágr skifter fra NHL-klubben Calgary Flames til Kladno i hjemlandet.

Jaromír Jágr er fortid i NHL-klubben Calgary Flames. Scanpix/Sean M. Haffey Fold sammen
Læs mere

Montreal. Jaromír Jágr har spillet 27 sæsoner i NHL, men den 45-årige ishockeylegende slog ikke til i denne sæson for Calgary Flames.

NHL-klubben har derfor valgt at stoppe samarbejdet med Jágr, der i stedet skifter til Kladno i Tjekkiet. Jágr ejer selv ishockeyklubben, som befinder sig i hans hjemby.

I denne sæson er det kun blevet til et mål og seks assister i 22 kampe for Jágr, der fem gange er endt som topscorer i NHL.

Jágr har scoret næstflest point (1921 point) og spillet tredjeflest kampe (1733) i NHL-historien. Han var kun 34 kampe fra at spille flere kampe end Gordie Howe, der har rekorden med 1767 kampe.

Tjekken har ikke spillet en kamp siden slutningen af december på grund af en skade.

- Selv om jeg er meget skuffet over, at tingene ikke gik som håbet på grund af en række omstændigheder, så er jeg dybt taknemmelig over for Flames, fansene og byen Calgary for at have budt mig velkommen.

- Jeg ser nu frem til at fortsætte sæsonen i Kladno, siger Jágr til klubbens hjemmeside.

Kladno er det hold, Jágr begyndte at spille for som junior og senere som professionel i 1988.

I 1990 skiftede Jágr til NHL og vandt mesterskabet (Stanley Cup) i 1991 og 1992 med Pittsburgh Penguins, hvor han spillede i 11 sæsoner.

Jágr nåede også at spille for Washington Capitals og New York Rangers i NHL, inden han tilbragte tre sæsoner i den russiske liga KHL hos Avangard Omsk.

Han vendte tilbage til NHL og spillede for fem forskellige klubber inden skiftet til Calgary Flames før denne sæson.

/ritzau/