NHL-hold dropper dansk målmand og får succes

Frederik Andersen var droppet i Toronto-målet, og Frans Nielsen scorede for Detroit i NHL.

Frederik Andersen har fået skarpere konkurrence om pladsen i Torontos mål. Scanpix/Bruce Bennett Fold sammen
Læs mere

Ottawa. Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen måtte nøjes med at se på, da hans klub, Toronto Maple Leafs, natten til søndag fik succes i det rent canadiske opgør i NHL mod Ottawa Senators.

I stedet var Curtis McElhinney valgt i målet under en uge efter skiftet fra Columbus Blue Jackets. Han var ifølge lokalavisen Toronto Sun kampens spiller i sin debut, der endte med en 4-2-sejr til Toronto.

- Det føles godt at komme ind på et nyt hold, og det var dejligt at starte godt ud. Jeg fik at vide, at det vigtigste var, at mine holdkammerater skulle kunne stole på deres målmand, siger Curtis McElhinney ifølge nhl.com.

Den 33-årige målmand stod med en redningsprocent på 94,6 efter at have reddet 35 ud af 37 skud.

Frederik Andersen er ikke nødvendigvis sat af permanent. I forbindelse med tilgangen af Curtis McElhinney lød meldingen, at hun hurtigt ville få chancen for at spille sammen med sine nye holdkammerater i kamp.

Frans Nielsen havde modsat Frederik Andersen personlig succes i NHL. Tæt under mål udlignede han i slutningen af anden periode til 3-3 for Detroit Red Wings, som siden vandt opgøret mod Pittsburgh Penguins med 6-3.

Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets tabte med 2-3 til Los Angeles Kings efter forlænget spilletid, mens Mikkel Bødkers San Jose Sharks blev banket 0-4 af St. Louis Blues.

/ritzau/