NFL-stjerne sat af holdet igen på grund af voldssag

Adrian Peterson er blevet placeret på Exempt/Commissioner's Permission-listen, hvilket betyder, at han ikke må deltage i nogen af aktiviteterne med Minnesota Vikings, mens han får styr på sin retslige situation. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man har et standpunkt, til man tager et nyt. Det må efterhånden være mantraet, der bedst betegner NFL og flere af holdene i ligaen.

Seneste skud på stammen af PR-mareridt og skandaløse sager, der ikke har noget som helst med spillet på banen at gøre, er, at Minnesota Vikings i ly af mørket natten mellem tirsdag og onsdag amerikansk tid er vendt på en tallerken i forhold til holdets håndtering af Adrian Peterson. Seneste melding er, at Adrian Peterson bliver sat på Exempt/Commissioner's Permission-listen, hvilket betyder, at han ikke må deltage i nogen former for aktiviteter med holdet, før der er kommet afklaring på hans retslige situation.

I sidste uge blev Peterson, holdets stjerne-running back, tiltalt for 'hensynsløs eller uagtsom skadeforvoldelse' mod sin fireårige søn ved at have afstraffet ham med en tynd trægren.

Det fik i første omgang Vikings til at udelukke Peterson til søndagens kamp mod New England Patriots, men allerede mandag meddelte man, at han igen var aktiveret og ville spille på søndag mod New Orleans Saints. Men nu er man kommet på andre tanker igen.

Tirsdag begyndte presset så at stige på klubben fra både sponsorer og politikere. Flere store sponsorer truede med at suspendere deres aftaler med klubben, og hotelkæden Radisson gjorde alvor af det. Samtidig udsendte bryggeri-giganten Anheuser-Busch, der er storsponsor for NFL, en pressemeddelelse, hvor man udtrykte skuffelse og øget bekymring over den store negative omtale, som ligaen har fået på det seneste.

Også Minnesotas guvernør Mark Dayton og senator Al Franken opfordrede tirsdag Minnesota Vikings til at genoverveje aktiveringen af Peterson, og onsdag morgen dansk tid meddelte klubbens ejere, at Adrian Peterson er placeret på Exempt/Commissioner's Permission-listen.

- Efter at have genovervejet situationen har vi besluttet, at dette er den rette måde for organisationen og for Adrian (Peterson, red.) at håndtere situationen. Vi er altid fokuserede på at tage de rette beslutninger, skriver Minnesota Vikings' ejere, Zygi og Mark Wilf, i en pressemeddelelse.

Det første indledende retsmøde i sagen finder sted 8. oktober.