NFL mistænker nu Patriots-medarbejder i skandalesag

NFL retter opmærksomheden mod en medarbejder for New England Patriots i sagen om de flade bolde. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NFL retter nu mistanken mod en ansat i New England Patriots-organisationen i sagen om de flade bolde, der siden AFC-finalen mellem Patriots og Indianapolis Colts har taget overskrifterne i de amerikanske medier.

Ifølge Fox Sports er den mistænkte opsynsmand allerede blevet afhørt af NFL, efter at overvågningsbilleder har vist, at han tog de ovale bolde fra dommernes omklædningsrum til et andet rum, inden han tog dem ud på banen.

New England Patriots blev mandag for otte dage siden beskyldt for at have lukket luften ud af deres kampbolde, hvilket er imod reglerne. Reglerne foreskriver, at trykket i boldene skal være mellem 12,5-13,5 PSI, men New Englands 12 kampbolde skal have været under det angivede lufttryk, hvilket gør bolden lettere at håndtere.

Om det havde nogen afgørende betydning for New Englands 45-7-sejr er nok tvivlsomt, og både quarterback Tom Brady og cheftræner Bill Belichick har afvist ethvert kendskab til 'deflategate', som sagen er blevet døbt - en forklaring, som mange eksperter og tidligere NFL-stjerner har erklæret sig skuffede over, fordi de ikke tror på dem.

Men hvis NFL konkluderer, at Patriots bevidst har omgået reglerne, vil ligaen kunne straffe holdet med store bøder og eventuelt tab af draftpicks til foråret.

På søndag møder New England Patriots sidste års mestre, Seattle Seahawks, i Super Bowl.