Neymar undersøges for forkerte underbukser

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FIFA undersøger lige nu, om de kan straffe Neymar for at vise sine ulovlige underbukser efter 4-1-sejren over Cameroon mandag. Det skriver det brasilianske nyhedsbureau UOL.com

I manges ører lyder det nok vanvittigt, at man kan blive straffet for at have forkerte underbukser på. Men tænk tilbage til EM 2012 hvor vores egen Nicklas Bendtner fik en bøde på næsten 700.000 kroner af UEFA for at vise sine sponsorerede grønne underdrenge fra bettingfirmaet Paddy Power frem under en målfejring.

FIFA har nemlig strenge regler på området for at tilgodese de officielle sponsorer. For eksempel må spillerne ikke bruge høretelefoner, der ikke er fra Sony, når de kommer ind på de brasilianske stadions. 

I Neymars underbukse-sag er problemet, at han skulle have brudt FIFA's marketingsregler under VM, fordi han trak op i trøjen og viste sine underbukser af mærket Blue Man, der ikke er en del af det brasilianske VM-tøj.

Ifølge FIFA's regler må en spiller ikke vise udstyr med religiøse eller politiske holdninger. Om Neymars underbukser, med det brasilianske flag som motiv, bryder disse regler, vil FIFA nu undersøge. 

Spørgsmålet er så om Neymar bliver straffet eller slipper med en advarsel. Det er ikke nogen hemmelighed, at FIFA lige i tiden ikke er voldsomt populære, hvor beskyldninger om korruption flyver rundt - specielt gældende tildelingen af VM-værtsskabet til Qatar i 2022. Så fra et FIFA-synspunkt ville det nok være et gigantisk selvmål, hvis man straffede den med afstand mest populære brasilianer i øjeblikket for at have forkerte underbukser på.