Neuer efter vanvittig straffesejr: Aldrig oplevet noget lignende

Manuel Neuer blev tysk helt, da han reddede to italienske forsøg i straffekonkurrence. To andre gik forbi mål.

Kun fem ud af ni italienske forsøg i straffesparkskonkurrencen gik i mål bag Manuel Neuer. Scanpix/Georges Gobet
Læs mere
Fold sammen

Paris. Hele 18 straffespark skulle der til, inden Tyskland lørdag aften kunne juble over sejren i EM-kvartfinalen mod Italien.

6-5 sluttede straffesparkskonkurrencen til tyskerne, efter Italien havde misbrugt fire spark fra pletten. To røg forbi, mens den tyske målmand Manuel Neuer snuppede to forsøg.

- Jeg har aldrig oplevet en straffesparkskonkurrence som denne. Den varede utrolig længe, og jeg ved ikke en gang, hvor mange straffespark, der var. Jeg kan ikke skille skuddene fra hinanden. Ikke en gang de to, jeg reddede, siger Neuer.

Han reddede forsøgene fra Leonardo Bonucci og Matteo Darmian, mens Simone Zaza og Graziano Pellè ikke ramte målet.

Bonucci havde 13 minutter før tid udlignet til 1-1 ligeledes på straffespark, efter Mesut Özil 13 minutter forinden havde bragt tyskerne på vinderkurs.

- Uanset ville jeg ikke lade Bonucci score igen.

- Jeg synes, sejren alt i alt var fortjent. Nu er vi kommet så langt, og så vil vi også til Paris (finalen, red.), siger målmanden.

Forsvarsspilleren Jérôme Boateng var tyskeren, der hjalp Italien tilbage i kampen ved at begå straffespark. Ved en italiensk dødbold flagrede han med begge arme, så bolden sprang op på den ene arm, og straffesparket var uundgåeligt.

- Straffesparket var dumt og unødvendigt. Jeg trak ikke armen til mig hurtigt nok, og det er jeg ked af.

- Straffesparkskonkurrencer er altid et lotteri, men vi havde Manuel i målet, og det er selvsagt en fordel, siger Boateng.

Tyskland bliver nu en del af den anden semifinale, der spilles i Marseille på torsdag. Modstanderen skal findes i den sidste kvartfinale søndag aften, hvor Frankrig tørner sammen med sensationen Island.

/ritzau/NTB