Nepal efterlyser cricketholdets kaptajn gennem Interpol

Nepals landsholdsanfører i cricket beskyldes for at have begået en voldtægt og efterlyses nu internationalt.

Der er udstedt en arrestordre på cricketspilleren Sandeep Lamichhane. Nu efterlyses han internationalt. (Arkivfoto). Altaf Qadri/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Katmandu. Nepal har efterlyst anføreren fra landets cricketlandshold gennem det internationale politisamarbejde Interpol.

En nepalesisk ret udstak tidligere på måneden en arrestordre på cricketspilleren Sandeep Lamichhane, der beskyldes for at have begået en voldtægt mod en 17-årig kvinde i hjemlandet.

Politiet i Nepal formoder, at Lamichhane opholder sig i Caribien, hvor han for nylig har deltaget i en turnering.

- Vi håber, at dette vil hjælpe os til at at få arresteret Lamichhane, så anklagen mod ham omkring en voldtægt kan blive undersøgt, siger politiets talsmand Tek Prasad Rai til AFP.

Den 22-årige cricketspiller skrev søndag på sociale medier, at han vil vende retur til Nepal for at bekæmpe beskyldningen.

Uden at forklare, hvor han opholder sig, fortalte Lamichhane på Facebook, at han befandt sig i isolation på grund af mentale problemer, som er opstået som konsekvens af anklagen mod ham.

Sandeep Lamichhane har siden 2018 været et af de største navne i nepalesisk cricket. Efter at anklagen om voldtægt kom frem, blev han straks suspenderet fra Nepals landshold.

/ritzau/AFP