Nej tak til supertilbud om landstræner job

Michael Kjeldsen kunne ikke få sine økonomiske ønsker opfyldt og blev derfor ikke engelsk cheflandstræner. I stedet fortsætter han nu med sit internationale akademi frem til mindst 2012.

Michael Kjeldsen har valgt at fortsætte med sit badmintonakademi i Greve frem til 2012. Om det dernæst bliver til en landstrænerpost et sted i verden, ved han ikke. Han har allerede sagt nej til landstrænerjobbet i England. Foto: Claus Bech Andersen. Fold sammen
Læs mere

Michael Kjeldsen har siden 1999 stået i spidsen for International Badminton Academy, som han selv var med til at oprette, og hvor træningen i dag foregår i Greve. Og det kommer den tidligere assisterende landstræner i Danmarks Badminton Forbunds regi også til i de kommende år.

»I første omgang havde jeg meldt ud, at jeg ville fortsætte med det frem til 2010, men nu har jeg lovet nogle af spillerne, at jeg bliver ved frem til 2012,« siger Michael Kjeldsen, som både har danske og udenlandske spiller på sit akademi.

Seks af dem er med ved næste uges verdensmesterskaber i Kuala Lumpur i Malaysia, og de to med de bedste muligheder for at nå langt er canadierne Bob Milroy og Anna Rice, som dog næppe kommer i nærheden af medaljer.

Michael Kjeldsen, som desuden er tilknyttet Badmintonligaklubben Team Vestsjælland som direktør, kunne dog for længst have sagt ja til sit første job som cheflandstræner. Mulighederne har været der, og faktisk har han haft chancen for at få et af de mest attraktive og profilerede landstrænerjobs i verden.

»For et års tid siden henvendte det engelske forbund sig til mig og tilbød mig jobbet som cheflandstræner. I første omgang sagde jeg nej, men siden henvendte de sig igen, hvor jeg så overvejede at sige ja. Men det endte med ikke at blive til noget, fordi vi var uenige om økonomien,« fortæller Michael Kjeldsen, der med et ja var kommet til at stå i spidsen for adskillige af verdens bedste doublespillere. I stedet blev Ian Wright ansat som cheflandstræner.

Kritiker af DBF
De andre tilbud har Michael Kjeldsen primært takket nej til, fordi han ikke vil forlade Danmark og Sverige, hvor han bor lige på den anden side af sundet. Derfor tror han heller ikke, at han i løbet af de kommende mange år bliver landstræner.

»Så skulle der komme et tilbud fra en af de store asiatiske nationer. Men bortset fra Morten Frost (der har været landstræner i Malaysia, red.) har de ikke haft udenlandske landstrænere,« siger Michael Kjeldsen, der heller ikke forventer, at han får et tilbud fra Danmarks Badminton Forbund, DBF. Blandt andet fordi han i de senere år har været kendt som en af forbundets største kritikere.

På et tidspunkt legede Michael Kjeldsen også med tanken om at oprette en professionel holdturnering uden om forbundet. Men siden har DBF ændret formen for den eksisterende holdturnering, så den under navnet Badmintonligaen er blevet langt mere TV-venlig. Blandt andet fordi der nu kun bliver spillet seks kampe mod tidligere hele 13.

»Den fungerer godt, og det har jeg også sagt til forbundet,« siger Michael Kjeldsen.

På nuværende tidspunkt er DBF heller ikke på udkig efter en ny cheflandstræner. Steen Pedersen er ansat frem til udgangen af 2008, og han har endnu ikke meldt ud, hvorvidt han vil forsætte eller ej.

»Der er stadig et godt stykke tid til, at min kontrakt udløber,« siger Steen Pedersen.