NBA markerer Kobe Bryants død før, under og efter kampe

I forbindelse med søndagens NBA-kampe er basketball-legenden Kobe Bryants død blevet markeret.

Forud for kampen mellem San Antonio Spurs og Toronto Raptors blev der holdt et øjebliks stilhed til ære for Kobe Bryant, imens der florerede et billede af basketball-legenden på storskærm. Usa Today Sports/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Stemningen var tung, sørgelig og chokeret, da der natten til mandag dansk tid blev spillet kampe i den nordamerikanske basketliga NBA.

»Det var Kobe, som vi tænkte på. Han er i vores hjerter, det er en rigtig sørgelig dag«, siger Portlands Damian Lillard ifølge AFP.

Kampene blev alle spillet i skyggen af nyheden om, at det amerikanske basketball-ikon Kobe Bryant og hans datter 13-årige datter, Gianna, var blandt de ni mennesker, som søndag omkom i forbindelse med et helikopterstyrt i byen Calabases vest for Los Angeles.

I alle kampene blev Kobe Bryants død markeret. Flere steder med et øjebliks stilhed inden kampstart.

Søndagens kampe åbnede ifølge Reuters med, at Memphis i kampen mod Phoenix holdte en 24 sekunders spilpause. Modstanderne fra Phoenix holdte herefter en otte sekunder lang spilpause.

Begge pauser var en hæder til Bryant, der i sin professionelle karriere spillede i trøje nummer 8 og 24.

Denne gestus blev senere gentaget i flere af søndagens andre kampe.

Dallas Mavericks meddelte, at den pensionerer trøje nummer 24 til ære for Bryant. Flere NBA-hold forventes at tage samme initiativ, skriver AFP.

Flere NBA-stjerner fortalte før og efter deres kampe, at de havde svært ved at betræde basketbanen, efter at de havde modtaget nyheden.

»Jeg ved ikke, hvor klar vi er til at spille denne kamp i aften.«

»Det giver mig ondt i maven. Det er forstyrrende«, lød det fra Portlands Damian Lillard ifølge AFP, før holdet slot Indiana med 139-129.

Han tilføjede, at holdets træner Terry Stotts havde opfordret spillerne til at gå ud på banen og hædre Bryant ved at spille igennem.

Også Clippers-træner Doc Rivers var berørt af situationen. Han havde svært ved at holde tårerne tilbage, da han mødte pressen forud for sit holds kamp mod Orlando Magic.

»Vi er alle Lakers lige nu,« sagde Rivers ifølge Reuters og omtalte sig selv som »heldig«, for at have trænet en hold, der havde stået overfor Bryant.

Kobe Bryant spillede i hele sin karriere for Los Angeles Lakers, indtil han stoppede karrieren i 2016.

I løbet af sin 20-årige karriere, som begyndte i 1996, vandt Kobe Bryant fem NBA-mesterskaber. Han spillede 1346 kampe i NBA.

/ritzau/