Nadia Nadim om klubskifte: Jeg ville spille Champions League

Den danske landsholdsstjerne glæder sig over at vende tilbage til Europa og tørne ud for Manchester City.

Foto: JOHN THYS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nadia Nadim vender tilbage til de europæiske fodboldbaner, når den danske landsholdsstjerne fra januar tørner ud for Manchester City.

Den engelske storklub præsenterede den danske profil torsdag, og Nadia Nadim slår fast, at klubskiftet fra amerikanske Portland Thorns passer hende aldeles perfekt.

»Portland var en fantastisk oplevelse for mig, men nu ønsker jeg en ny udfordring. Jeg ville gerne tilbage til Europa og spille i Champions League,« siger Nadia Nadims til Manchester Citys hjemmeside.

Hun skal i første omgang gøre sæsonen i USA færdig, før hun trækker den lyseblå trøje over hovedet i det nye år.

Foreløbigt fastslår danskeren, at skiftet til City har givet hende søvnløse nætter, inden det blev offentliggjort, da hun ser Manchester City som en helt speciel klub.

»Klubben gør så meget for kvindefodbold. Den er en pioner for spillet for kvinder, og det ønskede jeg bare at blive en del af.«

»Jeg ved, at klubben har store ambitioner, og en af dem er Champions League, så det var ikke noget svært valg for mig,« siger Nadia Nadim.

Den 29-årige dansker har tidligere spillet for Skye Blue FC i USA, mens hun også har repræsenteret Fortuna Hjørring, Skovbakken, Viborg, B52 og Gug.

Nadia Nadim har spillet 74 landskampe og scoret 22 mål for Danmark.

Hun var med til at sikre sølvmedaljer til Danmark ved sommerens EM-slutrunde.

/ritzau/