Nadal-triumf i maratonmatch

Det lange hængeparti mellem Rafael Nadal og svenske Robin Söderling over fem dage sluttede med spansk sejr på en dag, hvor regnen igen drillede i Wimbledon.

Regnen trak Rafael Nadal og Robin Söderling ud i en sand maratondyst, som spanieren dog til sidst vandt. Foto: Glenn Cambell Fold sammen
Læs mere

Det kunne næsten tangere et tidsakkumulerende projekt, hvor danske håndværkere i en endeløs udsættelsesaktion skal have færdiggjort monteringen af nye tagrender eller afløb i badeværelset, fordi »mæster« konstant dirigerer dem ud på andre og mere indbringende opgaver.

Nu var det bare en tenniskamp, men frustrerende må det have været at stå model til en fem dage lang maraton akkompagneret af vejrgudernes stilfærdigt rislende regn over den eksklusive forstad til London. Rafael Nadal må mere end en gang have tænkt tilbage på dén matchbold, han forskertsede i tredje sæt allerede mandag for siden at skulle vente helt til i går eftermiddag på endeligt at kunne erklære femsætteren mod svenske Robin Söderling for færdigt arbejde.

Med cifrene 6-4, 6-4, 6-7, 4-6 og 7-5 vidnede kampen mellem verdenstoeren og den 22-årige svensker om en forestilling, der blev mere tæt og fighterbetonet end egentlig velspillet, efterhånden som tidens tand åd sig ind i duellen. Söderling holdt sig inde i kampen, som blev genoptaget ved stillingen 4-4 i femte sæt, i kraft af en skarp serv. Söderlings solide server over for en stedse mere rådvildt spillende Nadal kunne reelt have vendt kampen til svensk fordel, hvis opkomlingen fra Gotland var lykkedes med at bryde den rutinerede spanier ved stillingen 5-5.

Det skete ikke, og selv om Nadal skulle bruge ikke færre end fire matchbolde på at sætte punktum for kampen, kom sejren i hus, inden regnen atter lagde sin klamme hånd over traditionsturneringen.

»Det var måske den hårdeste kamp i min karriere,« indrømmede Nadal ærligt på den efterfølgende pressekonference.

I fjerde runde står Nadal overfor den 14. seedede russer Mikhail Youzhny.