Muslimske VM-spillere i ramadan-dilemma

Mesut Özil er en af de muslimske spillere ved VM, som skal beslutte, om han vil faste under ramadanen eller lade være. Fold sammen
Læs mere

Den hellige muslimske måned ramadan rammer med udgangen af juni og varer 30 dage, og derfor skal flere muslimske spillere ved VM tage stilling til, om de vil faste under slutrunden eller lade en af islams vigtigste grundpiller forpasse denne gang til fordel for de sportslige ambitioner. 

Under ramadanen må man som troende muslim hverken spise eller drikke ved dagslys, og for de muslimske spillere, der vælger at faste under VM, vil det betyde, at de skal indtage det sidste måltid, inden solen står op i Brasilien mellem klokken 6.30 og 7.00, og derefter må de først drikke og spise igen efter solnedgang. 

Og da kampene bliver spillet, når solen er allerstærkerst midt på eftermiddagen, mener den medicinske læge Heather Gillespie fra University of California Los Angeles, at der er en stor risiko for at dehydrere for de fastende spillere. 

- Og det kan føre til overophedning eller hedeslag, siger hun til NBC, mens Kristen Gravani, sportsdiætist ved University of Washington, advarer om, at spillerne kan få muskulære og kognitive problemer ved at undlade at spise- og endnu vigtigere at drikke omkring VM-kampene.

Noget, som Jiri Dvorak, medicinsk chef i FIFA, dog afviser. 

- Vi har foretaget omfattende undersøgelser af spillere under ramadanen, og konklusionen var, at hvis ramadan følges korrekt, vil der ikke være nogen reduktion i spillernes fysiske præstationer.

Landene Tyskland, Frankrig, Belgien, Schweitz, Algeriet og Nigeria har alle muslimske spillere, der står foran et svært valg før ramadanen.